Rådgivning vid inköp av begagnade bilar

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Att köpa och äga en ny bil är alldeles för dyrt för många privata köpare. Dyra försäkringar, höga drift och servicekostnader är några av orsakerna. Å andra sidan har läget för att köpa en begagnad bil sällan varit bättre. Priserna har sjunkit kraftigt under de senaste åren och utbudet har blivit både större och bredare. 

Details

Men att skaffa en bra begagnade bil är inte så lätt. Det är inte inköpskostnaden som är det stora problemet utan de eventuella utgifter som kan vänta i framtiden. Idag är det få som vågar köpa en begagnad bil utan att först testa den. Priserna varierar kraftigt och genom att undvika de värsta fallgroparna kan man spara tusenlappar.

Och det är där du kommer in. Kunden betalar hellre en mindre avgift till dig för att få reda på att han gör ett bra val, än att betala dyra reparationer på grund av fel han själv inte skulle ha upptäckt. Affärsidén bygge alltså på rådgivning och förmedling vid inköp av begagnade bilar.

Så fungerar det

När det gäller professionella bilhandlare får man en varudeklaration vid inköp av bilen. Men vid köp av bil från enskilda personer kan ingen ge några garantier, man är tvungen att lita på säljarens ärlighet. Om du känner till olika bilmärken, erfarenhet inom branschen och kan mycket om reparationer av bilar, så kan du lätt starta en rådgivningsfirma.

Skillnaden mellan dig och andra företag som gör olika biltester är att du gör hela jobbet åt dina kunder. Kunden förklarar för dig vilken modell, prisklass och ålder han/hon vill ha och låter dig sedan leta efter en sådan bil. På det sättet fungerar du som förmedlare mellan de som säljer sina bilar och de som köper. För extra jobb får du förstås extra betalt.

För att locka kunder och för att marknadsföra dig som rådgivare måste du också kunna ge dem vissa garantier under en kortare tid efter köpet. Kan du inte själv, så se till att skaffa en bilmekaniker som kan hjälpa till, när det händer någonting oväntat.

Glöm inte använda internet som är en vanlig väg för privatpersoner att söka efter bilar. Handböcker "Bilar-starka sidor & svaga punkter"(Konsumentverket) och "Bilköpet-alla fakta du behöver för en bra bilaffär" kan du använda som utmärkt hjälpmedel och din egen checklista när du jobbar.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image