Cykelbud

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Alldeles för mycket post och paket som kunde ha fraktats med cykel körs idag ut med bilar. Samla duktiga cyklister och starta en egen budfirma. Känslan för service, bra lokalkännedom och god kondition är några av de egenskaper du bör ha om du ska arbeta som cykelbud.

Details

Du behöver inte vara elitidrottare för att bli cykelbud men man tjänar mer pengar om man orkar mer. Cyklar kan du skaffa själv eller ännu bättre låta de som redan har egna cyklar använda dessa. Det går bra med begagnade cyklar om de är i bra skick. Bromsar, lampor och ringklocka måste fungera. Däremot blir du troligen tvungen att inskaffa beställa viss utrustning; kvalitativa hjälmar, cykelglasögon, kläder som tål kyla och regn, etc.

Så fungerar det

Det är inte nödvändigt att din personal skall vara elitcyklister eller aktiva idrottare heller, men de bör i alla fall vara friluftsmänniskor som tycker om att röra sig ute och är duktiga i trafiken. Dessutom ska de vara trevliga och serviceinriktade.

Se till att dina cykelbud finns i olika delar av staden så att du kan ta emot beställningar som kommer från olika håll. Du kopplar lätt beställningen vidare till det bud som finns närmast det område beställningen gäller. Självklart måste du ha möjlighet att nå det ordinarie budet, antingen via mobiltelefon eller på något annat sätt. 

Betala din personal per timme eller i form av provision på leveranserna. På det sättet minskar du din risk och de blir motiverade att jobba mer och bättre. Var medveten om att de flesta av dina bud ser arbetet det som ett tillfälligt arbete, i väntan på något annat. Två år är den genomsnittliga tiden i yrket.

Marknaden

Dina kunder kan bli alla företag som skickar lättare brev och paket som får plats i en ryggsäck. Som alternativ kan du också finna andra som skulle vara intresserade av dina tjänster. Frakta medicin hem till de kunder som av tidsbrist eller andra skäl inte kan ta sig till apoteket, eller ta kontakt med någon pizzeria eller fiskaffär och fråga om de vill skicka varorna hem till sina kunder. I så fall behöver du skaffa lite extra utrustning.

Att cykla är ljudlöst och absolut avgasfritt. Genom att välja detta miljövänliga fraktsätt kan dina kunder visa att de gör någonting konkret för miljön, som de i sin tur även kan använd som ett marknadsföringsargument. Ett cykelbud har bättre möjligheter att ta sig fram snabbt än en bil i trafikkaoset. Satsa på säker service och arbeta med snabbheten och miljöaspekten som främsta konkurrensmedel. 

Ditt pris mot kunder kan vara beroende på hur snabbt som uppdraget utförs. Ju snabbare budet måste levereras, desto högre blir taxan. För att skapa trovärdighet bör du lämna någon sort prisgaranti som säger att om budet inte levereras inom avtalad tid bjuder ni på leveransen.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image