Cykelverkstad

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Cykelanvändandet har ökat stadigt de senaste åren. Cykelbanorna har byggts ut kraftigt under 90-talet, och åtta av tio svenskar äger idag en cykel. Man cyklar till skolan, affären, till och från arbetsplatsen. Cykeln står idag inte bara för fritid utan för miljö och transport.

Details

Trender

Många säljer och köper cyklar idag men få tar hand om servicen. Antalet cykelverkstäder minskar i rask takt. Cyklar blir trasiga pga. många faktorer. Vägen från en ny cykel till skräpcykel är kort om man inte skött den på riktigt sätt. Regn, smuts och grus gör sitt, men det kan också vara andra orsaker.

Det finns en tendens att spara pengar genom att köpa för stora cyklar för barn. Man köper mountainbikes med massor av växlar till småpojkar som inte är mogna för den sortens cykel. Resultatet blir en cykel som mest står på verkstad. Oftast blir valet av cykel fel. Många tittar efter en märkescykel men det är ingen garanti för att man gör ett bra köp. 

En enkel standardcykel går det lätt att laga själv. Men idag finns allt fler avancerade modeller som kan vara väldigt besvärliga att laga om man inte har rätt delar eller om man inte vet hur man ska göra. Till och med en vanlig punktering kan bli problem eftersom slangarna idag innehåller så mycket plast att det är svårt att få lagningslappen att fästa. De flesta lagar inte längre med lapp utan byter bara slängen.

Komma i gång

Denna idé kräver att du har intresse och förmåga att hantera skruvmejsel och skiftnyckel. Byta bromsar och växlar, bygga om nav, rikta hjul och kolla igenom begagnade cyklar som dina kunder köpt. Allt inom cykelskötsel och säkerhet måste du kunna. Både vanliga cyklar och de som tål lite tuffare tag behöver då och då service och underhåll.

Det blir en relativt billig investering för dina kunder. De ges möjlighet att öka livslängden på sina cyklar och är något som spara pengar på sikt. Bättre säkerhet får de dessutom på köpet. Cyklarna måste alltid fungera perfekt när ägaren hämtar den, därför är det nog också viktigt att du kan lämna någon form av garanti på de cyklar du lagar. 

För att kunna reparera cyklar behöver du inga dyra redskap eller någon dyr lokal. En gammal källare passar lika bra om den ligger på ett synligt ställe. Som alternativ kan du försöka få miljöorienterade bostadsföretagen att sponsra dig genom att ställa någon lokal de inte använder till förfogande. Verkstaden kan företaget använda i deras marknadsföring för ett ökat cykelanvändande, och på så sätt förstärka företagets miljöprofil.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image