Reparation och försäljning av begagnade möbler

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Återvinning är tidens melodi och människor håller hårt i sina plånböcker. Miljömedvetandet i kombination med sämre ekonomi har gjort att människor i allt större utsträckning väljer att reparera sina möbler i stället för att slänga dem och köpa nytt.

Details

Med olika målningstekniker och enkla medel kan göra så att gamla möbler blir som nya. Ibland kan det vara enbart tygets färg eller mönster som blivit föråldrat, och det är det ju lätt att göra något åt.

Många klassiska möbler från 50-talet och auktionsfynd är fortfarande i bra skick vad gäller stoppning och resår. Lika bra kvalité som de här gamla möblernas går knappt att finna idag. Dessvärre finns idag på marknaden en massa modeller som redan efter några år blir hårt slitna på grund av alltför dålig kvalité av möbeltyg. Om man köper en ny soffa med dålig kvalité får man ändå ingen nytta av den. Den gamla favoritfåtöljen som man sitter riktigt skönt i är absolut värd ett nytt tyg när det gamla blivit slitet och solkigt.

Så gör du

Är du intresserad av att måla om och renovera gamla möbler är idén om reparation och försäljning av gamla möbler någonting som ligger helt rätt i tiden. Kolla närmaste grovsopsanläggning och hämta alla bord, stolar, sängar och soffor som var tänkta att slängas men som går att reparera. Leta i antikaffärerna och på loppmarknaderna efter gamla möbler som går att måla eller klä om. Undersök om du kan komma över överskott, restlager eller konkursbon. Med eget arbete som insats kan du snabbt få vackra möbler till låga kostnader. 

Skaffa verktyg och en passande symaskin och starta din verksamhet. Innan du sätter igång med att reparera, var försiktig och undersök i vilket skick de gamla möblerna är. Ta bort smuts och gammal polish med rengöringsmedel och se hur de ser ut under ytan. Om du kan bedöma hur möbeln behandlats tidigare så kan du också bestämma vilka åtgärder som behövs för renoveringen. Kompletta möbelserier är naturligtvis attraktivare än enstaka möbeldelar. En köksmöbel i furu är lättare att sälja än enbart en stol eller ett bord med ojämnt antal stolar.

Ta alltid bilder av möblerna innan de är reparerade för att kunna visa resultatet till dina kunder.

Marknaden

Typiska kunder finns inte. Både privata personer, näringslivet och myndigheter köper begagnade möbler. Kontorsmöbler är en mycket intressant marknad för denna typ av möbler. Man behöver ofta vartenda öre så varför köpa nya möbler när det finns begagnade möbler som håller bra och ser fina ut. Det är en mycket bättre idé att investera pengarna i annan utrustning eller personal.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image