Ekologiskt städarbete

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Den redan tuffa konkurrenssituation har stängt dörren till nya städföretag som inte kan erbjuda nya unika städkoncept och mervärde för kunden. Genom att satsa på eko-städning sköter du både hus och miljö, och ditt jobb blir högre värderat.

Details

Städning på ett miljövänligt sätt betyder att välja passande städredskap och enbart använda miljövänliga kemikalier. Tiden då bara tanter med röda knogar arbetade med städning och som använde gamla kemikaliemetoden är förbi. Idag handlar det om ung och frisk personal och högteknologisk städning.

Så gör du

Starta din städfirma på ekogrunder. Skaffa en modern svabbmaskin och mikrofiberdukar som ersätter allt slabbande med hink och trasa och ger betydligt bättre rengöringseffekt än traditionell städteknik. Miljön gillar även en ångrengörare som är ett flexibelt rengöringssystem och klarar svåra arbetsmoment på alla ytor, och som dessutom är nästan underhållsfri.

Ta reda på allt om ekostädning, vilka kemikalier som används, hur städningen görs och vilka metoder som fungerar bäst. Välutbildade och flexibla städare är självklart en konkurrensfördel. Allt fler kunder beställer städning morgon och kväll och första arbetspasset för en städare börjar ofta långt före gryningen. Dagsstädningen som facket slagits för håller på att försvinna. Städa men inte synas är den nygamla normen som gäller. 

Att sköta en städfirma är mycket mer än att torka smutsiga golv. Du måste ta hand om administrationen, välja rätta medarbetare och hålla kontakt med kunderna. Noggrannhet och absolut pålitlighet gentemot uppdragsgivaren lönar sig i längden.

Dina kunder är alla uppdragsgivare som i morgondagens samhälle ser ekostädning som ett naturligt komplement till andra miljövänliga handlingar. Det kan gälla skolor, idrottshallar, konferensrum, kontor, bibliotek, hotell, matsalar och andra platser som behöver städas.

Hitta din nisch

Behovet av ekostädning finns och marknaden kommer troligen att växa ännu mer i framtiden. Du kan i princip ta uppdrag i alla typer av miljöer, men en bra idé kan vara att specialisera sig och erbjuda tjänster till vissa kundgrupper som har unika behov av städning. Det kan vara exempelvis allergiker som är beroende av en boendemiljö så dammfri som möjligt. Då ett vanligt dammsugarfilter inte räcker för att fånga in små dammpartiklar kan du lösa problemet med eko-städning av hög klass.

RUT avdrag

RUT avdrag gör det möjligt för privatpersoner dra av upp till 50% av arbetskostnaden för hushållsnära tjänster. RUT regleras av skatteverket, men du gör avdraget åt kunden direkt på fakturan, så kunden slipper reglera det i sin egen självdeklaration.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image