Reparation av småskador

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Samtliga material skadas efter en tids användning. Alla är inte lika aktsamma om inredningar och sköter inte prylar och ting på samma sätt. Skador som uppkommit i samband med t.ex. tappade cigaretter, demonterad utrustning eller liknande händelser medför ofta att man måste byta ut och köpa nytt. 

Details

Varje år drabbas hundratusentals bilar av stenskott och det kan ofta medföra att hela rutan måste bytas. Att reparera skador som uppkommit i samband med till exempel bilradiostölder, eller när man demonterar extra utrustning på instrumentbrädan och så vidare. Även om skadorna är små kan de vara rejält kostsamma.

Så fungerar det

Nu kan du starta din reparationsverksamhet och reparera sådant som tidigare inte var möjligt. Den nya och unika reparationsteknik för småskador som introducerades för ett antal år gör det möjligt. Tekniken är utvecklad framför allt för reparationer av plast, vinyl och läder, men den fungerar lika bra på lack, glasrutor och aluminium.

Reparationsmetoden handlar om kemi och teknik. Vid reparation av plast, vinyl och leder byggs en ny yta upp med exakt samma struktur och färg som originalet. Sprickor och hål i instrumentpanelen och konsoler kan repareras i stället för att bytas. Repor i tyger på säten och innerklädslar lagas oavsett materialets mönster, färg eller struktur.

Du tjänar pengar på att reparera, och folk får bättre ekonomi genom att laga istället för att köpa nytt.

Marknad

Dina kunder finns överallt. För bilfirmor innebär systemet att man för en liten kostnad i många fall kan fräscha upp inbytesbilar till att se ut som fabriksnya. Idag lagar bilägare bara 15% av stenskott och resten byts av glasmästerier runtom i Sverige.

Du kan reparera i din verkstad eller starta en rullande lagningsverkstad dvs. besöka kunder och laga på platsen. Att lossa samt fästa t.ex. en instrumentpanel kan ta dagar i anspråk. Genom att du reparerar på plats behöver den skadade delen inte demonteras, vilket sparar såväl tid som pengar. 

Det är inte bara bilfirmor och bilägare som är dina tilltänkta kunder. Du kan lika gärna laga skador på möbler och andra inventarier. Hotell och restauranger är intresserade att få hjälp med att reparera skador på deras inventarier, som bardiskar, soffor och mattor. Även skinn och vinyl kan man återställa i ursprungligt skick. 

När det gäller vinylreparation kan du vidare sälja utrustning till last- bilschaufförer som vill utföra reparationer åt sina kolleger. Det finns ett stort behov av sådana reparationer eftersom åkarna på det här sättet slipper köpa nya dyra presenningar. Utöver dessa kan du finna kunder hos taxiföretag, åkerier, bussbolag, kommuner, barer, caféer, diskotek, städfirmor, saneringsföretag med mera. 

Försäkringsbolag är intresserade för de nya reparationsmetoderna eftersom de kan sänka kostnaderna för reparation av småskador, oftast i samband med inbrott och stöld, ganska radikalt. De flesta av de reparationssystemen har redan etablerats i Sverige och expanderar nu starkt och söker upp medarbetare. Du kan antingen samarbeta med de som finns på marknaden eller hitta ett reparationssystem utomlands som ännu inte är etablerat här och skaffa dig rättigheterna att använda det.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image