Ekologisk mattrengöring

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

På många kontor med några år på nacken sedan senaste renoveringen ligger ofta gamla mattor med intorkade fläckar och ser avskräckande ut för den tillfällige besökaren. En matta eller ett linoleumgolv med massor av smuts är knappast förenligt med dagens krav på allergifria arbetslokaler. De flesta nöjer sig med att dammsuga mattan med sin ordinarie dammsugare. Men det är långt ifrån tillräckligt för en effektiv rengöring.

Details

Att vårda en matta betyder mycket mer än bara enkel avtvättning eller en snabb dammsugning. För att kunna tvätta en matta ordentligt behövs kunskap och en riktig rengöringsmaskin.

Innan du börjar

Kolla utbudet på marknaden och köp en hållbar mattvättmaskin som är anpassad för professionell användning och har bra prestanda. Gäller det större användningsområden skaffa även nödvändiga extra tillbehör. Välj en leverantör som säljer produkter med bra miljöegenskaper. Som alltid när det gäller service handlar det om att skapa en känsla av förtroende så att kunder återkommer och du får nya uppdrag. Om du lyckas göra detta kommer dina kunder att rekommendera dig även till sina kunder.

Komma i gång

Varje matta kräver sin behandling. Din uppgift är att ta reda på förutsättningarna och föreslå ett sätt för rengöring, att välja rätt medel och metod med hänsyn till mattan, dess skick och funktion, och samtidigt vårda miljön. Mattor som rengörs varar längre och man behöver inte köpa nya lika ofta. Dessutom ser de hela tiden fräscha ut.

Börja med små annonser i lokal media och distribuera reklamblad med ditt erbjudande i området där du bor. Kunderna är framför allt kontorsfolk, men leta också bland hotell, varuhus, skolor, butiker, restauranger, idrottshallar och andra lokaler där det krävs underhåll av mattor. När du lyckats få fasta månadsuppdrag av företag och institutioner kan du eventuellt anlita någon som hjälper dig.

mattrengoring 2

Så fungerar det

Att tvätta mattor är inte något särskilt svårt arbete. Vid användningen av gamla maskiner var man tvungna att arbeta i flera omgångar och det tog lång tid. Men idag är tvättmaskinerna mer avancerade och samma jobb görs både snabbare och lättare. De nya tvättmaskinerna med tre borstar medför att varje punkt av mattan samtidigt bearbetas från alla riktningar vilket innebär att det i regel är helt tillräckligt att en enda gång långsamt föra maskinen över golvet t.o.m. när det gäller svårt nedsmutsade mattor. För dig som jobbar ensam betyder detta betydande tidsbesparingar. Dessutom är maskinerna utrustade med två stadiga hjul och är därför lätta att hantera och flytta från en plats till en annan.

Blir det mer lönsamt för dig kan du i framtiden även ta hand om andra typer av uppdrag inom golvvård. Samma maskiner utrustade med korrekta borstar är lika effektiva för golvskurning och polering, slipning av parkett eller andra ändamål.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image