Poolrengöring

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

När du driver ett poolrengöringsföretag kan möjligheter vara överallt - från husägare med bakgårdspooler till skolor, träningscenter, hotell och lägenhetskomplex. Varhelst det finns en pool behövs dina färdigheter.

Mängden tillgängligt arbete beror på din faktiska plats. De i varmare klimat kan behöva dina tjänster året runt, medan de med säsongsbundna temperatursituationer kanske bara behöver ditt företag under de hetaste månaderna - och när de får sina pooler redo att övergå från säsong till säsong.

Details

Var du än bor kan en poolrengöringsaffär vara det perfekta alternativet för någon som älskar att spendera tid ute. Dessutom får du se till att poolägare kan njuta av ett gott dopp när de vill.

Rengöringspooler är ett serviceföretag som är idealiskt för någon som gillar att arbeta ute och resa till olika platser. En poolrengörare reser till hem, lägenhetsbyggnader, hotell och motell och får pooler redo för säsongen, behåller dem under sim-säsongen, ger städning efter stormar och hjälper till att stänga av pooler när vädret blir svalare. Om du bor i ett område där sim-säsongen är begränsad är det här ett bra säsongsarbete som kan läggas till andra aktiviteter du gör. Om du har sim-säsong hela året kan det här vara en heltid, året runt verksamhet.

Om du tycker om att vara ute och jobba på olika platser, kan du börja med ditt poolrengöringsföretag hemifrån.

Så fungerar det

Du erbjuder poolstädning och skötselavtal som innebär att du öppnar poolen på våren och städar den en gång per vecka från april-okt, samt vinterstänger den. Du gör även enstaka städningar och sköter poolen kortare perioder, typ vid semester eller av någon annan anledning när ägaren själv inte kan sköta poolen.

Du utför även service på pooler och hjälper till med renoveringar av befintliga pooler. Poolrengörare besöker kundens hem eller företag (dvs. hotell, lägenheter, gym, etc) för att kontrollera och justera vattnets kemiska balans, upprätthålla pumparna och filtren, kontrollera skummarna och rengör. Tillsammans med en regelbunden veckoplan under säsongen kan du göra extra besök för att öppna och stänga en pool, eller efter en storm som ofta blåser skräp i pooler. Vidare, tillsammans med pool underhåll, pool städare kan arbeta på spa och badtunnor.

En pooltjänstaffär tjänar pengar genom att debitera för att rengöra simbassänger och göra mindre reparationer till pooler.

Poolserviceföretag bör överväga att kräva att kunder ska teckna serviceavtal innan ett nytt projekt påbörjas. Detta avtal bör klargöra kundens förväntningar och minimera risken för juridiska tvister genom att fastställa betalningsvillkor, förväntningar på servicenivå.

Fördelar och nackdelar med att starta ett poolrengöringsföretag

Det finns flera fördelar med att driva en poolrengöringsaffär, inklusive:

  • Du kan arbeta utomhus.
  • Du kan börja på deltid.
  • Du behöver inte en stor investering för att komma igång.
  • Arbetet är fysiskt, vilket kan hjälpa dig att hålla dig i form.
  • Du behöver inga speciella kläder. Kort shorts och t-shirt är tillräckliga.

Liksom de flesta företag finns det några nackdelar med att driva en poolrengöringsaffär, till exempel:

  • Vissa pool-renare är giftiga och kan vara farliga för din hälsa. (nya giftfria alternativ finns tillgängliga)
  • Daglig, långvarig sol exponering kan vara farlig.
  • I områden med kalla vintrar är poolrensning en säsongsbetonad verksamhet, så du kan behöva hitta annat arbete under lågsäsong. Naturligtvis har många platser som hotell inomhuspooler, så du kanske kan behålla tillräckligt med arbete för att överleva vintern.

Poolrengoring 2

Innan du börjar

Att prata med människor som arbetar i branschen och leverantörer kan hjälpa dig att rikta dig i rätt riktning. Lär dig så mycket som möjligt om rengöringspooler. Förutsatt att du redan har gjort lite poolrengöring, kommer du tidigare att kunna hoppa över det här steget. Om du aldrig har rengjort en pool, hitta en vän med en pool och be om att göra jobbet frivilligt.

Läs också online om bassängvolym, vatten test, kemikalier och andra rengöringsproblem som kan komma upp. Din lokala poolhandlare kan vara en ovärderlig resurs för eventuella frågor eller oro du kan ha. De kommer att vara speciellt användbara om du ordnar att köpa din utrustning och tillbehör från dem.

Kolla vilka verktyg och utrustning du behöver för att driva din verksamhet. Köp en pool skimmer, vatten test kit och kemikalier. Du kanske vill spara inköp av kemikalier tills du pratar med enskilda kunder om vad de föredrar i sina pooler. Du behöver också ett fordon för att åka från kund till kund.

Tänk på ett namn för ditt företag och utforma en logo runt det. Använd din logotyp på visitkort, flygblad, bilskyltar och andra kampanjmaterial.

Skriv upp ett grundläggande kontrakt och få din kund att gå igenom det. Du kan hitta exempel på kontrakt online som du kan ändra för ditt företag.

Städa pool

Viktigt att komma ihåg är att inga kemikalier i världen kan ersätta den mekaniska reningen. Båda är lika nödvändiga för att hålla poolen ren, fräsch och inbjudande till bad och lek. Poolen och dess vatten behöver regelbunden omvårdnad för att må bra och för att leva upp till de hygienkrav som ställs. Vattnet och badandet ska inte orsaka några hälsorisker.

Poolkemikalier

För att hålla poolens vatten klart och för att stävja mikroorganismernas tillväxt i vattnet behöver vattnet hållas rent. Det sker främst genom ett reningsverk, men också genom att tillsätta olika kemikalier. Klor, eller motsvarande medel, dödar mikroorganismerna. Den kemikaliska reningen och regnvatten gör gärna att poolens pH-halt förändras. Det kan orsaka skador både på poolsystemet och på människor. Vanliga problem är utslag, eller missfärgat hår. Rost i ledningar är också vanligt om pH-halten inte är neutral. För att hålla pH-halten på rätt nivå går det att tillsätta pH-höjande respektive pH-sänkande medel.

Hur veta vilka kemikalier

Hur mycket och vilka poolkemikalier som verkligen behövs för att hålla vattnet rent är inte lätt att veta utan att göra en undersökning. Mängden och arten av medel som behöver tillsättas beror på den omgivande miljön, hur ofta poolen används och hur stor poolen är. Det är ganska lätt att köpa hem pH-testare och andra nödvändiga verktyg för att få ett mått på vattenkvaliteten. Först därefter bör tillsatser hällas i. För mycket kemiska medel i bassängen är nämligen lika illa som för lite, och kan påverka hälsan negativt. Det går att minska behovet av rengöringsmedel såsom klor i vattnet genom UV-rengöring. UV-rengöringen är ganska dyr i inköp, men är å andra sidan mycket effektiv mot bakterier.

Poolrengöring med reningssystem

Det räcker inte med kemikalier för att få vattnet helt rent. Grövre partiklar kan bara tas bort via ett sandfilter. Varje pool ska vara försedd med ett sådant för att kunna ge en god vattenstandard. Sandfiltret tar bort partiklar från vattnet på mekanisk väg och behöver skötas om ordentligt. Det gäller att se till att sanden hålls ren genom regelbundna backspolningar. Vissa system har ett patronfilter istället. Det har samma effekt, och kan rengöras med hjälp av tvättmedel och vatten. Detta bör göras varannan månad, minst.

Tvätta rent!

Poolkanter och poolbotten behöver också hållas rena från avlagringar och smuts. Poolrengöring med en bottensug gör att du kan ta bort de partiklar som faller mot botten och leds vidare till en påse som samlar damm (likt en dammsugare) eller som leds till poolens reningssystem. De vanligaste modellerna drivs för hand, men det finns också automatiska dammsugare som sköter jobbet själva.

Det bräddavlopp som finns utmed poolens kanter är viktiga för rengöringen av ytvattnet. Här fastnar större partiklar som finns på ytan och kan enkelt plockas bort på mekanisk väg. De som inte når dit kan istället plockas upp med hjälp av en håv. Under vissa säsonger är det lämpligt att kolla igenom poolen varje morgon, inte minst under hösten då många löv fälls. Dessa kan annars ställa till med stopp och annat i cirkulationspumpen.

Till det kommer vikten av att tvätta sidorna på poolen mycket regelbundet. Det finns maskiner som kan vara till hjälp för detta med. Både skrubbmaskiner och ytrenare till poolkanterna kan köpas in hos olika företag och ger lite hjälp på vägen. Annars går det utmärkt att göra det för hand också. Använd enbart rengöringsmedel som är avsedda för att brukas i poolen vid rengöringen.

Poolrengoring 1

Vad är målmarknaden?

Medan de flesta poolserviceföretag städar och underhåller mindre privata pooler, är ett företags idealiska kund en verksamhet eller organisation som har en kommersiell pool (t.ex. hotell, lägenhetshotell, bostadsområde, eventpark eller träningsanläggning). Kommersiella pooler tar längre tid att städa, men pool serviceföretag kan ta ut mer betalt för att rengöra dem. De används också av fler personer och måste därför ofta rengöras oftare. Vissa kommersiella pooler kan behöva betjänas varje vecka, eller till och med två eller tre gånger per vecka.

När du har etablerat några kontakter och bevisat att du kan göra ett bra arbete, kommer dina kunder att behöva regelbundet underhåll av poolen.

Marknadsföring

Börja med att investera i några grundläggande saker som till exempel visitkort och flygblad. Ta reda på din strategi. Du kan ta en rad olika tillvägagångssätt, inklusive nätverk med lokala företagsägare, gå till och knacka dörr till poolägare i ditt lokala område och kooperera till byggföretag som specialiserar sig på att bygga pooler för att erbjuda löpande underhåll när jobbet är klart.

Förutom de strategierna vill du också börja bygga din webbplats för att dra nytta av lokal söktrafik och öka dina möjligheter att marknadsföra ditt nya företag online. Du kan till och med överväga att starta en blogg för att öka trafiken och bygga en närmare kontakt med kunder! Egentligen är alternativen oändliga. Ta bara ett steg åt gången och hitta den metod som fungerar bäst för ditt företag.

En marknadsföringsinsats för pooltjänster bör vara särskilt inriktad på poolägare inom ditt serviceområde. Den ideala tiden att marknadsföra ett företag är på sen vinter och på våren - när folk börjar tänka på sina simbassänger, men innan de har tecknat ett kontrakt med en konkurrent. Om ditt poolföretag kan säkra kunder genom att teckna avtal under denna årstid kommer du att ha dessa kunder hela säsongen.

Utrusta ditt fordon med mobila skyltar. Varje gång din bil parkeras utanför kundens hus, eller när din pooltekniker står på verandan och pratar med en kund, är det en möjlighet att öka medvetenheten om ditt företag. Med hjälp av iögonfallande uniformer och märkning av dina fordon med din företagslogotyp, telefonnummer och webbadressen som är tydligt synlig, kommer det att bidra till att bygga ditt lokala poolservicemärke.

Utnyttja gamla kundreferenser för att få nya kunder. Fråga gamla kunder om de skulle rekommendera dina pooltjänster till sina vänner och grannar som kan behöva bra poolrengöringstjänster. Du kan också överväga att erbjuda en morot, till exempel en gratis månad poolrengöring eller rabatt på nästa månads service.

Använd sociala medier för att marknadsföra ditt företag. Dela användbara tips, före och efter pool underhålls bilder och relaterat sommar roligt innehåll för att skapa intresse för dina tjänster.

Även i den digitala eran är direktreklam ett effektivt sätt att få nya kunders uppmärksamhet. Du kommer att behöva hitta en adresslista över lokala husägare med pooler, skicka sedan vykort eller flygblad med ett lockande erbjudande för att försöka din tjänst.

Nå ut till en ny marknad

Expandera din kundbas genom att marknadsföra dig till fastighetschefer, villa komplex, motell och hotell. Erbjud befintliga kunder ytterligare varor och tjänster. Det kan vara att sälja nya pooltillbehör, kemikalier, trädgårdsmöbler eller något annat som hjälper kunder att få ut mesta möjliga av sina pooler.

Vilka är start kostnaderna?

Startkostnaderna kan ofta hållas små. Största kapitalet läggs på utrustning och maskiner. En verksamhet kommer att behöva vatten test kit, rengöringskemikalier, skimmers, borstar och löv rakes. Poolserviceföretag kan också sälja varor till poolägare som vill rengöra sina pooler själva. Detta kan ge en extra ström av intäkter och hjälpa verksamheten att hitta fler kunder.

Företagare behöver också ett fordon som är tillräckligt stort för att transportera sina varor. Lastbilar, terrängfordon och släpvagnar är vanligtvis tillräckligt stora, och vissa överkorsningar är tillräckliga. För att hålla startkostnaderna låga börjar många företagare att använda sitt personliga fordon om det är tillräckligt stort.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image