Rengöring av smutsiga tangentbord

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Vi kommer dagligen i kontakt med bakterier och virus som kan göra oss sjuka. Senaste utbrottet med Corona där större delen av världen har varit- och fortfarande är- nedstängd, är bara ett exempel. 

Details

Bakterierna samlas ofta på saker vi tar i med händerna: bussräcket, på kundvagnen, på handväskan, i disktrasan, på tandborsten, ja, i stort överallt där vi är framme och petar med våra händer. Och skulle någon av de miljontals bakterier och virus som vi kommer i kontakt med visa sig vara sjukdomsframkallande är olyckan lätt framme.

Hur smutsigt är tangentbordet?

Datorns tangentbord kan lätt bli befläckat med mat, smuts och bakterier precis som andra ofta rörda saker såsom dörrknoppar och pengar. Där finns svartmögel, andra mögelsvampar och olika bakterier. Allt behöver inte vara svampar och bakterier, det finns en hel del annat snusk som gömmer sig. Det kan till exempel finnas svettavlagringar, och kaffefläckar som gör att det ser extra äckligt ut.

De största syndarna är människor som inte tvättar händerna efter toaletten och äter mat vid sina skrivbord. I det senare fallet, kladdiga fingrar överför ätbara partiklar på och mellan tangenterna.

Snuskiga tangentbord är därför ett problem på många kontor. Dagens tangentbord har ofta ett elegant utseende, men är också en potentiell damm och smutsmagnet, särskilt som en del av en hektisk arbetsmiljö. De flesta av oss har hört ryktet att våra tangentbord kan vara smutsigare än en toalettsits. Man kan bli sjuk om man stoppar fingrarna i munnen efter först ha skrivit med dem på datorn.

Så gör du

Tjäna pengar på snuskiga tangentbord! Tangentreningsföretag finns i andra länder men inte i Sverige. Starta en verksamhet där du skrubbar smutsiga tangentbord och erbjuder även rengöring av datormöss, telefoner och andra elektroniska prylar. Du tar mellan 50-100 kronor per arbetsplats, som tar cirka en kvart att rengöra. Så arbetar du snabbt och effektivt blir det en högre timpenning.

AdobeStock 358205877

Utveckla en effektiv metod för att rengöra och desinficera tangentbord, telefoner och annan elektronisk utrustning på kontor. Försök använda endast miljövänliga produkter. Om kunderna är nöjda kan du återkomma 1-2 gånger per år.

Få arbetsgivare att se det som en investering som kommer betala sig i mindre sjuktimmar, bättre arbetsmiljö, glada och tacksamma medarbetare. Du kommer gärna och ger en gratis demonstration av hur det går till.

Varför?

En hälsosammare arbetsplats blir mycket uppskattat av anställda. Du gör det billigare & mer ordentligt än om företagets egna anställda ska göra det. Mindre bakterier på arbetsplatsen betyder mindre sjukdomar som sprids. En positiv gest från ledare till sina anställda, det blir en garanterat uppskattad överraskning.

Så rengör du tangentbord

Innan du kan gå ut och börja annonsera dina tjänster måste du bli expert på det du gör. De material som används vid tillverkningen av dataprodukter varierar, i vissa fall kan varenda produkt ha specifika rengöringskrav som dessutom kan variera beroende på vilken del som ska rengöras.

Information om hur man desinficerar ett tangentbord finns ofta på nätet eller på tillverkarens hemsidor. Det finns enkla sätt att minska bakteriehärden. Torkar man med sprit får man bort en hel del bakterier. Läs rekommendationer och riktlinjer för rengöring av datorer, tangentbord, bildskärmar och externa enheter.

Här följer några tips som gäller för alla produkter för att komma igång:

• Använd endast en mjuk, luddfri trasa. Sträva, slipande trasor, handdukar, pappershanddukar och liknande kan skada enheten.
• Koppla från dataprodukten alla externa strömkällor och andra enheter som är anslutna med kabel till produkten.
• Håll alla vätskor borta från produkten. Se till att fukt inte tränger in i springor och öppningar, använd inte spray, lösningsmedel eller slipmedel. Spraya inte rengöringsmedel direkt på enheten.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image