Organisera klassfester

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Visst kan det vara roligt att träffa gamla kompisar efter alla åren, men vem har tid i dagens stressade värld att ordna detta? Att organisera klassfester är en lönsam affär. Affärsidén är att hitta gamla klasskompisar och 10, 15 eller 20 år efter examen och bjuda dem till gemensam träff.

Details

För de flesta innebär en återträff med sin gamla klass någonting väldigt positivt. Samla dem till mat och dans så att de kan prata gamla minnen och påminnas om trevliga skoldagar, eller bara ha det roligt igen efter alla de åren som gick.

Komma i gång

Om du organiserar en stor fest med flera klasser samtidigt så kan det upplevas som mer officiellt. Inbjudna grupper skall därför vara på max 20–40 personer så att det blir en intim miljö. Du kan, om de vill, göra det hela lite extra roligt genom en exempelvis maskerad. Det kan bli väldigt kult och originellt sätt att träffas på, efter alla gångna år. 

Dina kunder finns egentligen i hela landet där det finns skolor. Inbjudningskort kan du köpa eller göra egna. Skriv då all nödvändig information om klassfesten, beskriv festlokalen, när festen börjar och slutar och lämna ett telefonnummer där man kan tacka ja eller nej. Lämna även vägbeskrivning eller rita en enkel karta till festen ifall festen ska vara på något ställe som kan vara svårt att hitta till. Inbjudningarna skickar du via post och du kan lätt följa upp efter ett par dagar per telefon för att vara säker på ifall person kommer eller inte.

Du kan profilera dina fester lite extra såsom 10-årsfest, 15-årsfest eller grundskolefest, högskolefest och så vidare. På det sättet hittar man lättare dina annonser och ser att det är någonting just för honom eller henne. 

Din huvudhuvuduppgift skall vara att ta fram listor med gamla klasser och sedan hitta aktuella adresser där de gamla eleverna bor nu. Detta kan vara rent detektivarbete men det lönar sig. Skolor och skattemyndigheter kan hjälpa dig i det skedet. 

För att få mer personlig och lyckad fest, kontakta i början några från din lista och be dem att bli kontaktpersoner för de andra i gruppen. Diskutera först med dem olika förslag om hur festen skall göras och använd detta senare som utgångspunkt. Låt dem ringa sina gamla kamrater och sprida intresset vidare.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image