Heliumballonger

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Detta är en mycket enkel affärsidé som passar lika bra som extra knäck såsom heltidsjobb. Skaffa nödvändiga redskap, gå ut och sälj ballonger.

Details

Aggregat finns att hyra för 150-250 kronor och det räcker till cirka 40 ballonger. Köp ballonger hos någon ballonggrossist och välj dem som har fint utseende och glada färger. Köp även annat som behövs, till exempel handpump för att blåsa upp vanliga ballonger och specialpinnar som man fäster ballonger på.

Innan du börjar

Har du aldrig sysslat med ballongförsäljning, gör ett litet marknadstest. Hitta andra som säljer ballonger och studera noga hur de gör. Kolla även marknader och parker där man brukar sälja ballonger och försöka hitta några platser som är lämpliga till att börja med. Du kan kombinera och köpa både helium och lågprisvariant vanliga ballonger som man själv blåser upp.

Försäljning

De största ballongkonsumenterna är inte barnen. Inte deras föräldrar heller, som många arrangörer av barnkalas kan tro. Det är studenterna som köper flest ballonger. Sedan kommer 50 åringarna och först på tredje plats barnen. Med denna oväntade kunskap kan du lätt förstå att studenternas lyckliga vår blir din högsäsong.

Nyårsafton är en annan fin ballonghögtid, liksom 50-årskalasen, alla hjärtans dag och olika barnens evenemang under julen. Du skall naturligtvis inte glömma de klassiska barnkalasen och alla andra manifestationer där det finns barnpublik. Under våren och sommaren är du i fria luften och under vintern och hösten under tak.

Alla barn gillar dessa mysiga och festliga ballonger. När det är kalasdags blir de oundvikliga. Om du känner någon butiksägare, fråga om dem vill sälja dina ballonger mot provision.

Lär dig dekorera med festballonger och skapa egna portaler, girlanger och buketter. Du kan även hyra ut ballonger till de som vill ha det extra festligt men under en kortare tid, kanske några timmar, och sedan inte behöver dem längre. Ta kontakt med olika party fixare och erbjud dem att hjälpa till med dekoration.

Var försiktig med hantering

De gasfyllda ballongerna får inte utsättas för hög värme. Men i det här landet är det knappast något stort problem. Däremot i en solvarm bil, uppåt 50 grader, spricker dem.

En gasfylld ballong håller två tre veckor, en blåsfylld cirka tre dagar. Ungefär några veckor efter det man kommit hem med den fina ballongen ligger den där som en trasa i ett hörn. Då kan man fylla på den. En tankning helium kostar vanligtvis femton kronor och är mycket billigare än vad en ny ballong brukar kosta.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image