Cykelreparationskurser

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Syftet med denna affärsidé är att hjälpa människor lära sig att fixa sina egna cyklar. Många personer är frekventa cykelanvändare och för dem är det onödigt att behöva åka till en cykelverkstad för att finjustera en växel när de kan göra samma jobb själva på ett par minuter. För dem kan en cykelreparation-kurs vara det perfekta sättet att få mer ingående kunskap om sin cykel - hur den fungerar, hur man rengör den och hur man tar hand om den.

Details

Är du en cykelnörd eller arbetar som cykelmekaniker på någon cykelaffär så passar den här idén dig. Du måste givetvis vara expert på reparation och underhåll av cyklar. Erbjud ett utbud av cykelkurser, från inledande kurser i grundläggande underhåll till specialiserade kurser för dem som vill lära sig ännu mer eller till och med för dem som vill bli cykelproffs.

Grundkurs

Cykelkurser på grundnivå riktar sig till privatpersoner som är entusiastiska amatörer och som vill lära sig mer om grundläggande cykelmekande samt lära sig sköta de mest nödvändiga sakerna själva. Ingen erfarenhet behövs för att delta i den här kursen. Under kursen kör du en teoretisk genomgång av hela cykeln där man lär sig allt om hur man underhåller cykeln och gör enklare reparationer.

Avancerad kurs

Den avancerade kursen är till för dem som vill gå med i cykelbranschen antingen som en mekaniker eller starta eget företag. Det är en praktisk kurs där man själv, under professionell handledning, får plocka isär sin egen cykel och lära sig hur man rengör och justerar delarna. Deltagarna går igenom hur man riktar hjul, hur man plockar isär och justerar växlar, bromsar, nav och styrlager. Under kursen får man möjlighet att ge sin cykel en totalrenovering (värde ca.1500 kr om man lämnar in den till en verkstad) samtidigt som man lär sig mecka själv.

Cykelkurser bedriver du i specialbyggda lokaler. Antalet platser, tillfällen och kurstyper anpassar du efter behovet. Varje elev har sin egen arbetsbänk och en uppsättning egna verktyg att arbeta med. Cyklar finns på plats som deltagarna kan använda i kursen, innan de bygger upp sitt självförtroende och får den nödvändiga kunskap som krävs för att mecka med sin egen cykel.

I samarbete med lokala cykelförsäljare kan du erbjuda alla kursdeltagare en 15 % rabatt på alla reservdelar samt verktyg. Kurser kan hållas på kvällstid så att även de som jobbar och studerar kan vara med.

Samarbeta med skolor

De flesta städer har en vuxenutbildningsskola där det erbjuds kurser som dans, jonglering och keramik. Varför inte samarbeta med dem? Skolan står för all reklam, registrering, pengar och pappersarbete medan du är med och lär ut, och så betalar du skolan fyrtio procent av anmälningsavgiften. Samarbete med en sådan skola startar du genom att helt enkelt gå till deras kontor och erbjuda dina tjänster som cykelreparations lärare.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image