Motorcykelskolan

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Motorcyklar är ett ekonomiskt sätt att pendla till jobbet eller fritidsaktivitet. De ger också en möjlighet att spendera en trevlig helg, med turer på natursköna vägar och stigar. Fler människor väljer att åka motorcykel, antingen av ekonomiska skäl eller för att de njuter av friheten. Några av dessa människor köper väl underhållna begagnade motorcyklar istället för nya. Detta skapar behov av användning av begagnade motorcyklar. 

Details

Etablera en motorcykelskola är ungefär samma som att starta en bilskola, men det finns flera skillnader. Till exempel måste du ge säkerhetsutrustning som hjälmar, och måste hitta instruktörer som har tagit långa och ibland dyra instruktörskurser specifika för motorcyklar.

Innan du börjar

Lär dig allt du kan om motorcyklar! Ta en kurs inom motorcykel reparation. Bara att kunna reparera motorcyklar i garaget är inte tillräckligt för ett företag. En självlärd mekaniker kan vara mycket bra, men ett certifikat från en skola kommer att göra dig verka mer professionell. Säkra finansiering för att hyra/bygga om en plats, köpa utrustning och tillbehör och säkra tillräcklig försäkring för denna typ av verksamheten. En detaljerad affärsplan som listar förväntade kostnader, antal förväntade elever och priser, kan vara nödvändig.

Ta reda på regler och krav!

För att få bedriva förarutbildning krävs tillstånd. Om du menar allvar med denna verksamhet, måste du vidta nödvändiga åtgärder innan du kan få ett verksamhetstillstånd. På Transportstyrelsens hemsida hittar du all information du behöver. Motorcykelutbildning kräver bl.a. att samtliga som övar under handledning av företaget använder de lagstadgade skydd(godkänd hjälm) som finns. Motorcykelutbildning kräver dessutom godkänt ryggskydd under alla lektioner och du som ordnar utbildningen bör ha givetvis skyddsutrustning, inkl. hjälm, för utlåning. 

Snåla inte på försäkringen! Risken för skada för motorcykel nybörjare är mycket större än för bilnybörjare och skadorna är mer benägna att vara allvarliga.

Komma igång

Köp motorcyklar och tillbehör som hjälmar, handskar och annan säkerhetsutrustning. Du måste också köpa material till klassrummet, såsom skrivbord, böcker, video utrustning och annat undervisningsmaterial. Börja köpa prisvärda begagnade motorcyklar. Lär dig att reparera själv och bygg en minilager av begagnade delar.

När du får flera motorcyklar färdiga för användning, är det dags att bestämma var dem kommer att stå och ordna en plats för din skola. Hitta en lämplig byggnad för dina motorcyklar. Se till att byggnaden är planlagd och anpassad för en motorcykel verksamhet. Du behöver dessutom utrymme för ett klassrum och en säker utomhus yta stor nog att lära köra motorcykeln. Det får inte finnas några hinder, såsom parkerade bilar, och för att förhindra olyckor bör området inte vara öppet för gatutrafik.

Börja i liten skala

Undersök om det går att starta ditt motorcykelföretag i ett garage eller bakgård av ett hus. Du kan komplettera din verksamhet genom att parallellt med undervisningen erbjuda motorcykel reparationer och andra tjänster till kunderna. Du kanske vill investera i att köpa gamla motorcyklar, renovera dem och sälja dem till kunderna. Hitta leverantörer för varierad utrustning du behöver. Var noga med att göra kostnadsjämförelser innan de köper något. Du kan få rabatterade priser genom att köpa majoriteten av din utrustning från en leverantör eller tillverkare.

Utrustning du behöver inkluderar luftkompressor och tryckluftsverktyg, hissar, sprutpistoler, och en del poletter och packningar. Du behöver också elektriska verktyg, sågar, svetsare, slipmaskiner, skyddsutrustning, lagringsenheter och arbetsbänkar. 

Anlita vid behov utbildade mekaniker och tekniker med erfarenhet av motorcyklar. Har du anställda måste de vara experter inom sitt område om du vill bygga ett gott rykte.

Marknadsföring

Marknadsför ditt företag! Bygg en webbplats, annonsera i lokaltidningen, placera flygblad i närliggande motorcykelbutiker och trafikskolor. Anpassa en sällsynt motorcykel som kommer att spela en roll som mobil reklam för ditt företag. Delta på motorcykel event, mässor och demonstrationer för att visa upp ditt arbete och skapa intresse för vad du gör.

Kom ihåg att mun till mun rekommendationer är avgörande för att bygga din verksamhet. Nätverka med andra mc-relaterade företag och bygg upp möjligheter för gränsöverskridande marknadsföring och samarbete. Bekanta dig med klassiska och historiska cyklar och lär känna specialister i restaureringar. Du kan behöva kontakta dem för leverans av reservdelar och restaureringsråd.

Håll dig uppdaterad med trender inom motorcykel anpassningar och design. Hitta en nischmarknad för ditt företag, och erbjud tjänster och tekniker som konkurrenter inte gör det. 

Annonsera öppet för din invigningsdag. Placera flygblad i företag som du vet är besöks av motorcyklister. Bjud alla du känner att närvara vid öppet hus. Var beredd att svara på frågor och visa dina kunskaper när folk kommer till öppet hus. Erbjud bra erbjudanden på de kurser som du ordnar. Erbjud en invigningsrabatt till kunder som anmäler sitt intresse omedelbart.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image