Konstkurser för barn

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Öppna en konst ateljé för barn och tonåringar, där de kan ta lektioner efter skolan och under helger och uttrycka sig. Din ateljé skulle köras i terminer och olika klasser och erbjuda målning, teckning, collage, skulptur och fri studiotid. Varje termin skulle ha ett annat tema att fokusera på och samarbetsprojekt som skulle kunna ta miljöhänsyn på något sätt. Du skulle också erbjuda något som är resultat av en grön verksamhet, återvinningskonst eller liknande.

Details

Pedagogiska fördelar

Rita och måla är en lärd färdighet som liknar dans och musik. Det kräver övning och tålamod, men belöningen är stor. Med varje avslutad konstverk, barn känner en känsla av prestation och stolthet i sitt arbete. Detta kommer att uppmuntra dem och bygga deras självförtroende i skolan och andra skolämnen. Utöka barnens utbildning genom att ge konst klasser kan vara bränsle till ett livslångt intresse för konst och ge den speciella tillfälle för barn att uttrycka sin kreativitet. Därför, om du är en person som håller kvalifikationer i konst, kan detta identifieras som ett särskilt område som du kan göra en investering i. Och möjligheten för dig att ens starta dessa klasser hemma kan också identifieras som en stor fördel.

Innan du börjar

Först av allt måste du förstå den lokala efterfrågan på konstundervisning. Till exempel, om det finns en skola där du bor, så du kan ta reda på hur många elever som är intresserade av konstkurser. Sätta upp ett meddelande på skolans anslagstavla, distribuera flygblad, etc. Och om du får en positiv feedback, då kan du gå vidare med din planering.

Hitta din nisch!

Starta ingen "vanlig" konstskola för barn eftersom du är ett "alternativ" till den vanliga utbildningen i skolan. Om föräldrar kommer att skicka sitt barn till din konstskola, kanske de vill ha det som är annorlunda, vad de lätt inte kan göra hemma eller på skola. Du måste därför göra en affärsplan och marknadsundersökning. Granska andra konstskolor och konstkurser för barn som finns runt din stad eller ort för att samla information om vad de gör. Börja tänka, skriva ner idéer. Starta något nytt, fräscht och annorlunda!

Så fungerar det

Konst är mer än hantverk och ingen är för ung eller för gammal för att lära sig att rita och måla. Under dina kurser skapar barnen spännande konstverk med olika material och verktyg. Eleverna kan också inspireras av ett känt konstverk för att skapa sin egen genuina tolkning. De lär sig om konstnärliga ord och utforskar olika material genom praktiska konstprojekt. Alla barn arbetar på samma projekt, men de fungerar individuellt. Du ger dem stöd för att arbeta på sin egen nivå, och uppmuntrar dem att utvidga sina kunskaper och lösa problem kreativt, så varje elev kommer bort från klasser med en glöd av prestation och ett växande förtroende för hans eller hennes framgång i konst.

Tänk på intäkter!

Du kommer behöva investera lite pengar i ditt klassrum. Detta kan inkludera allt material, projektorer, målarborstar, tillbehör, belysning, etc. Budgetera ditt projekt för att täcka kostnader och ta betalt för dina lektioner. En genomsnittlig lektion kan kosta beroende på materialkostnader, åldersgrupp och hur långa kurserna är. Sikta på minst 5 elever. Om de är riktigt unga be föräldrar att stanna. Börja med en grundläggande 4, 6 eller 8 veckors kurs. Under höst och sportlovet, kan du locka barn och barnfamiljer med extra aktiviteter - prova på olika spännande hantverk som mattknyttnig, pärlbroderi eller bygga en flygande drake!

Dina förutsättningar

Eftersom detta är relaterat till konst, dina färdigheter och referenser spelar en viktig roll. För att du ska bli en framgångsrik konstlärare, är det mycket viktigt att du har kompetens och erfarenhet i konstundervisningen. Till att börja med kan en examen eller någon högre studie inom konst identifieras som giltig kvalificering. Ytterligare om du är en person som redan har praktiska erfarenheter och har ex. organiserat konstworkshops, konstutställningar etc. då skulle det bli en extra fördel. Rätt bakgrund kan vara den viktigaste faktorn som hjälper dig att utveckla ditt företag vidare i det långa loppet. Bortsett från de utbildningskvalifikationer, måste du givetvis ha vissa pedagogiska förmågor också. Dessa kan omfatta tålamod, flexibilitet, förmåga att motivera och förstå enskilda elever, förbereda separata uppdrag etc.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image