Inspirerande blomsterkurser

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Blommor är en stor del av människors liv. Deras skönhet och färg tillåter oss att förmedla våra budskap perfekt för våra vänner och familj, gratulera till kollegor, lämna kondoleanser till en sörjande familj eller uttrycka kärlek till en annan person. Varje tillfälle firas med blommor.

Details

Har du alltid älskat blommor, särskilt att göra vackra blomsterarrangemang, och tycker att det låter som mycket roligt att göra denna medfödda passion till en karriär? Eller du kanske redan driver en egen blomsterbutik och vill vidare utveckla din verksamhet? Sälj inspirerande blomsterkurser för alla blomstersugna! 

Du behöver förstås lära dig mer än blomsterfärdigheter för att köra en kursverksamhet. Förutom marknadsföring och försäljning, måste du hantera grundläggande bokföring, kundservice och korrespondens.

Innan du börjar

Nyckelelementet som behövs i blomsterkurs verksamhet är kunskaper och färdigheter i blommönster. Du måste ha grundläggande kunskaper om blommor och växter. Kunderna kommer att ställa frågor och vill ha råd, så en omfattande kunskap om blommor och allt som ingå är praktiskt. Naturligtvis måste du ha kreativa och konstnärliga stil att komma med innovativa blomsterarrangemang. Det skulle vara till stor hjälp om du får någon formell utbildning i blomsterbinderi. Om inte, försök att få erfarenhet i branschen genom att arbeta i ett annat blommig butik innan du är redo att gå på egen hand.

Bedöm realistiskt dina blomsterarrangemang färdigheter och få mer utbildning om det behövs. En examen behöver således inte vara obligatorisk, men ett öga för färg och arrangemang är nödvändig. Det finns många böcker och filmer som finns tillgängliga för en blommig designer att lära sig grundläggande och avancerade färdigheter samt online-kurser och college kurser.

Hitta en plats

Placeringen av din skola har ingen avgörande betydelse men din lokal skall ligga i ett område beläget för dina kunder. Den plats du väljer måste ha tillräcklig bra vägar för biltrafik och tillgång till en parkering. Kontrollera din budget och försöka hitta den bästa möjliga platsen som du har råd med. Bortsett från kostnaden, andra faktorer som du måste tänka på när du vill hitta den bästa platsen för din skola är: närhet till primära kunder, möjligheter till framtida expansion, grannskap värde och personlig bekvämlighet. 

Om du planerar att använda ditt hem som din verksamhetslokal, bör ditt hem vara i en berest gata i ett område i närheten av andra handlare och företag. Annars måste du söka nya arenor för att öka din exponering för målgruppen, kanske genom att lansera en webbplats eller öka din marknadsföring och reklambudget.

Skaffa utrustning och tillbehör du behöver

Några av de objekt som du behöver för dina kurser är konstgjorda blommor, blomband, blommor skum och cellofan. Eventuellt sekundära produkter du vill sälja. Hitta källor att köpa ditt lager till grossistpriser. Utveckla ett inventeringssystem och ett sätt att beställa förbrukningsmaterial snabbt.

Blomsterkurser

Du organiserar blomsterkurser där du lär deltagarna hur man skapar vackra och kreativa blomsterarbeten och favorit binderier under några kreativa dagar. Du kan lära dem grunderna inom buketter, dekorationer, brudbinderi och olika slags arrangemang. Tjuvkika på säsongens nyheter och skapa trendiga och aktuella kurser. Lär kunderna hur de kan göra kransar till dörren eller bordet, alla hjärtansdagbukett, flaskdekoration, blomstersmycke eller andra festliga dekorationer. 

Med julstämning i tanken skapar du adventmys med blommor och annat material. I doften av glögg och papparkakor hjälper du kunderna göra sin egen blommande adventsljusstake. Julens blomma brukar vara amaryllis och den kan man använda för dekoration. Dessutom kan du visa hur man tillverkar tomtar i vintergrönt material som klarar att stå ute hela julen. 

Målet får alla deltagare efter kursen är att få kunskap i hur de skall tänka när de ska kombinera blomstermaterial med färg och form. 

Alla kursavgifter inkluderar blomstermaterial och fika. Det som deltagarna skapar – tar de med sig hem.

Sidenblommor

Heminredning och design är för många ett annat stort intresse. Försäljningen av sidenblommor har ökat markant de senaste åren. Detta beror på att kvaliteten har utvecklats och blivit mycket hög. Blommorna blir mer verklighetstrogna och vackrare! Du erbjuder en inspirerande kväll där du lär kunderna skapa egna dekorationer med hjälp av sidenblommor. Du visar upp olika tekniker och hjälpmedel som exempelvis limpistol, stickmassa och skiftning. Dessa dekorationer kan deltagarna använda som prydnadssaker i egna hemmet, stugan eller kan ges bort som en uppskattad present.

Marknadsföring

När du har alla nödvändiga tillstånd och licenser och du har beslutat om din specialitet, är det dags att fokusera på ditt varumärke. Det innebär att skapa en logotyp, och etablera visitkort, flygblad, annonser marknadsföring och viktigast av allt, en närvaro på Internet. Du kan betala för att ha någon att skapa en webbplats för dig, eller så kan du bygga den själv genom ett hemsideprogram. 

Definiera din målgrupp och räkna ut vem du ska sälja till. En stor marknad för blomsterarrangemang verksamhet är bröllop, säsongens högtider och evenemang och din målgrupp är alla inblandade. Andra grupper kan vara personer intresserade av hantverk eller heminredning. Marknadsför ditt företag på ett sätt som når din målgrupp. Ta ut annonser i lokala tidningar eller facktidskrifter. Gå på online-forum. Placera annonser på webbplatser eller i radio.

Nätverka med yrkesverksamma för att få mer information. Delta på mässor och lokala affärshändelser. Delta i lokala evenemang och välgörenhetsorganisationer. Volontera dina tjänster och produkter som dekorationer för ideella händelser. Donera buketter och blomsterarrangemang för välgörenhet auktioner och lotterier. Håll dig aktiv i blomsterarrangemang branschen.

Ordna arrangemang i ditt hem för att visa upp din design och generera försäljning. Ge din produkt som gåvor till familj, vänner och grannar och be dem rekommendera vidare. Det bästa sättet att börja marknadsföra ditt nya företag är mun till mun.

Om du har valt att fokusera på bröllop blomarrangemang, gå till de lokala butiker som säljer brudklänning eller bröllops organisatörer och lämna ditt visitkort och infoblad. Presentera dig själv och visa upp bilder av dina dekorationer samt lämna information om aktuella kurser.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image