Kurser i renovering och reparation

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Hur gör man en innerväg? Krävs det bygglov för att bygga en altan? Skulle byta vattenkran själv - vilka verktyg ska jag köpa? Alla som har ett hem vet att det ständigt finns saker som borde åtgärdas. Det finns mycket i ett hem som kan irritera - en gammal tapetskada, en droppande duschslang eller en dörr som inte går att stänga eftersom den visade sig luta åt fel håll. Och det finns många som hellre bygger eget istället för att anlita någon eller köpa färdigt.

Details

Du applåderar deras önskan att göra jobbet själv! Är du en hantverkare med bred erfarenhet? Har du rätt kunskap om hur hushållsmaskiner och automatiska verktyg ska användas? Starta kurser för hemmafixare och lär grunderna i hemreparation! Ge instruktioner, byggtips och goda råd till alla som vill bygga eller renovera om i sin bostad. 

Den här affärsidén är en av de som passar extra bra under lågkonjunktur tillfällena. När ekonomin hettas upp och inflationen ökar levnadsomkostnaderna, så blir folk mer "gör-det-själv-" medvetna, och söker efter sätt att spara pengar.

Innan du börjar

För att få inspiration och starta din utbildning kan du göra två saker. Först, läs. Gå till biblioteket och låna några böcker om grundläggande reparationer. Bläddra igenom dem och fokusera på vad är intressant. Glöm inte tidningar. Speciellt kolla hantverks- och gör det själv tidningar och artiklar. Det andra, titta på TV. Idag finns en hel del bra TV program om att renovera och inreda sitt hem. I dessa program visas massor av tips på hur man gör vissa moment, och ges exempel på bra verktyg och hjälpmedel som finns att skaffa.

Hitta en plats

När du har bestämt din kursuppläggning, kan du gå vidare. Tänker du driva undervisning hemifrån? Ska du hyra en plats? Ta hänsyn till hur mycket utrymme du behöver. Kom ihåg att en plats du redan har tillgång till, exempelvis hemma, kanske inte blir tillräcklig i morgon, när dina elever kommer att växa i antal. Om du ska starta undervisning på ett hobby basis, kanske du inte behöver ett stort utrymme. Du kommer naturligtvis att spara pengar genom att undervisa hemifrån.

Det är inne att göra det själv

Både i teverutan och i torp och villor snickras och fixas det som aldrig förr. I hela bygghandeln råder en gör det själv anda där folk uppmuntras att isolera, lägga golv och bygga till på egen hand. Och, de flesta som är någorlunda händiga kan gott och väl snickra till husbehov och spara en slant på köpet. Men, sommarens ambitiösa hemmafixare blir lätt våghalsiga. Varje dag strömmar det in personer till sjukhusen som skadat sig då de klippt gräset, fallit från stegar eller beskurit häcken.

En av de största farorna uppstår när man plockar fram maskiner och verktyg som man normalt inte använder och kanske inte riktigt behärskar. Många kommer in till akuten med fingerskador som orsakats av gräsklippare. Annars kommer man långt med sunt förnuft och en bruksanvisning. Långt - men inte hela vägen. 

För att lyckas som hemmafixare krävs också en rätt utrustad verktygslåda. Och där brister det med ibland. Innehållet stämmer inte alltid med ambitionerna. Fel verktyg, för mycket pengar på fel saker och i värsta fall en utrustning som försvårar arbetet istället för att underlätta det, är vanliga misstag. För den ovane hemmasnickaren är det lätt att gå vilse bland alla verktyg, modeller och prislappar på varuhusen.

Vad innehåller dina kurser

Deltagarna får praktisk och hjälpsam utbildning för att förbättra sina färdigheter och spara pengar genom att inte behöva ta hjälp av en entreprenör för att slutföra mindre reparationer hemma. Under dina kurser presenterar du enkla lösningar på många av hemmets vanligaste problem. Det kan handla om skötsel, reparation och underhåll - från golv till tak. Du får lära deltagarna hur man enkelt byter vattenkran, slipar trägolv, kaklar om badrummet och lägger in golvvärme. Vad kan man göra och vad man bör låta bli.

Du går igenom olika väggmaterial och lämpliga verktyg/borr etc. Spik, skruv och övrig infästning, till vad och hur. Rensa avlopp, användning av lim och silikon och mycket mer. Allt presenteras med hjälp av bilder och skriftligt material. Innan du börjar förklarar du vilka verktyg man bör ha hemma och lär ut de mest grundläggande teknikerna och knepen. Det kan handla om hur man skruvar i olika väggar eller spikar med dold sammansättning. Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar.

Din undervisning är till alla, inga förkunskaper behövs och du anpassar (i möjligaste mån) innehållet efter gruppens önskemål. Övningsmaterial finns på plats men du låter de som vill ta med egen maskin som dem behöver instruktionshjälp med.

Specialisera

Vilken kompetens har du? Ge dina kunder den kompetens du själv har är det bästa sättet att starta kurser. Det finns många olika områden och du kan välja ett eller några som passar dig bäst, exempelvis belysning, elektriska, bilvård, trädgård, säkerhet, elverktyg etc.

Marknadsföring

Leta efter kunder. Lokala tidningar och tidskrifter är ett bra ställe att köra annonser, och glöm inte att göra visitkort. När du har dem, dela ut dem till alla du kommer i kontakt med.
Gör magnetiska skyltar för din bil, eller sätt upp din logo och information målade på din bil direkt. Nätverka med dina vänner och alla du möter och låt dem veta vad du gör.

En intressant grupp kan vara nya lägenhetsinnehavarna. En del av dem kanske tycker det är bättre lära sig grunderna i reparation än att punga ut pengar för en entreprenör att göra vad man borde göra själv lära sig själva klara enklare hantverksåtgärder i hemmet.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image