Träslöjdskurser för barnomsorg personal

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Om du gillar träslöjd och är duktig på det så kan du starta kurser i träslöjd för många olika kategorier av människor. Pensionärer, barngrupper, invandrargrupper, personal på förskolor och fritidshem etc.

Details

En idé är att starta en träslöjdskurs för kvinnor inom barnomsorgen. På många daghem och fritidshem arbetar det mest kvinnor och träslöjd brukar inte vara deras "grej". Men många skulle gärna vilja lära sig för att tillfredsställa barnens skaparglädje.

Komma i gång

Kontakta områdescheferna på de olika skolorna om din verksamhet. De kan förmedla din information via sina personalmöten och även berätta om dig för skolledningen. Samla idéer på olika former av enklare träslöjd som barnen på ett daghem eller fritidshem skulle kunna tillverka. Hör efter i bokhandeln eller på bibliotek efter någon bok med idéer till samlingen. Det kan vara enklare leksaker som lok med vagnar, bilar, flygplan, pussel. Men även annat som t.ex. smörknivar, skålar, enklare musikinstrument, små hyllor etc.

Tillverka själv något exemplar av varje sort för att ha som undervisningsmaterial. Hör efter med skolorna om det finns någon slöjdsal som du kan få hyra några kvällar i veckan eller du kanske kan kombinera denna iden med ovanstående och använda den lokalen för kurserna? Försök ha ett par kurser per kväll där varje grupp får hålla på i två timmar.
Kursens längd bör vara mellan 6-10 veckor.

Marknadsföring

Underskatta aldrig vikten av reklam och marknadsföring. Ju mer synliga ditt varumärke är, desto större är möjligheten för människor att minas det. Nämn ditt varumärke i samtal med vänner, bekanta och grannar. Att ha en egen broschyr med information om de projekt som genomförs ger en professionell touch till ditt varumärke.

Tala med slöjdlärarna på skolan om din idé. De kan kanske hjälpa till med materialanskaffningen via deras egna leveranser eller tipsa dig om var du kan få tag i billigt material. Använd spillvirke i så stor utsträckning som möjligt för att hålla nere priserna. När du hittat en bok som går att använda på kursen så låt den ingå i priset på kurskostnaden för "eleverna". Då kan de använda den i sin verksamhet för att ha som handledning. Boken kan du säkert få köpa av förlaget för samma pris som bokhandlarna om du berättar om din verksamhet. De får ju sålt mycket till dig då!

Glöm inte att bjuda på kaffe och fika mitt i passet. Det är viktigt att försöka få till stånd en social samvaro så att kursdeltagarna trivs. Slutligen, om dina kursdeltagare är nöjda med din kurs och haft nytta och glädje av den så varför inte erbjuda dem en fortsättningskurs!

Tänk på säkerhet!

Tänk på att många av dina kursdeltagare kanske inte använt såg, stämjärn eller andra verktyg och maskiner på länge så att du har en ordentlig genomgång med dem om riskerna. Det är aldrig dumt att ha en förbandslåda i närheten, det är tvärtom mycket klokt!


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image