Starta en matlagningsskola

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Att lära sig laga mat är mycket populärt i dag, inte minst tack vare den boom av matprogram som lär oerfarna amatörkockar hur man lagar som en restaurang kock. En kärlek för matlagning tillsammans med en kärlek för att dela den kunskapen med andra kan förvandlas till en lönsam verksamhet genom matlagningskurser.

Details

Oavsett om du äger en restaurang, har tillgång till ett kommersiellt kök eller bara ditt kök därhemma så kan du erbjuda grundläggande och avancerade matlagningskurser.

Kunder

Människor tar matlagningskurser för att lära sig rätt teknik och få kunskap om matlagning som de kan ta med sig till sitt eget kök när de lagar mat till sig själva och andra. För ett par kan matlagningslektioner bli en delad hobby och ett sätt att ha roligare i köket. Dina kunder kommer att variera från nygifta, karriärmän och kvinnor, ensamstående föräldrar till tonåringar och äldre personer.

Det finns ett stort intresse för den kulinariska konsten i dagens samhälle, att komma bort från snabbmat och återgå till den friska husmanskosten. Intresset för matlagning har dessutom ökat betydligt på grund av media.

Inriktning

Bestäm vilken typ av matlagning du kommer att undervisa. Om du är en expert på en viss typ av mat eller teknik så är detta ett bra ställe att börja på. Om du till exempel är expert på italiensk matlagning så börja med den typen av kurser, om du är expert på bakning så erbjud klasser som lär ut de teknikerna.

Utrustning

Samla din utrustning och se till att du har allt du behöver för att hålla din klass. Se till att det finns tillräckligt med utrustning och ingredienser för att alla deltagare ska kunna laga mat. Du behöver inte fem blandare, till exempel, men du måste ha gott om skålar, mått och skedar. Om ditt kök är dåligt utrustat se om du kan låna köket i en lokal butik eller restaurang.

Så fungerar det

Vad du behöver är kunskaper om matlagning, kök (hemma eller någon annanstans), matlagningsmaterial (kastruller, stekpannor, bestick, etc.), ingredienser och verksamhetstillstånd.

Du kommer att börja din dag med att kontrollera ditt schema. Om du håller lektioner hemma så kommer du gå till affären, köpa de varor du behöver för klass och återvända hem för att förbereda ditt kök för dina elever. Det är viktigt att du förbereder menyerna i förväg och gör dem attraktiva och lockande.

Kolla vilka matlagningskurser som redan erbjuds i ditt område och erbjud istället en specialitet som för inte tillgänglig för närvarande. Du kan erbjuda klasser i en viss etnisk mat, bakning eller grillning. Håll menyn roterande genom att laga olika rätter med kyckling, fisk, kött och grönsaker så att alla smakälskare blir nöjda och du får så många kunder som möjligt.

Köp ingredienserna, porslin, bestick och utrustning du behöver för lektionen, organisera allt i ditt kök/matsal dagen innan eller i god tid innan lektionen börjar. Förbered allt pappersarbete som recept, tips från deltagarna för att förbättra måltiderna, kaloridiagram, tabeller för näringsvärde mm i god tid.

Vid slutet av kursen kan du distribuera ut visitkort och uppmuntra dina elever att sprida ordet om din verksamhet och att komma tillbaka själva.

Marknadsföring

Du kan annonsera din verksamhet genom att fokusera på det som gör din matlagning speciell. Vissa människor är experter på snabbmat, andra på det franska köket, vissa på italiensk eller mexikansk matlagning och en del är bra på att göra desserter. Du får komma fram till vad du är bra på och det är viktigt att du nämner detta i dina annonser.

Dela ut flygblad och broschyrer i gallerior, parker och andra platser där det sannolikt kommer att vara folk som är intresserade av att lära sig om matlagning. I ditt flygblad kan du nämna de recept som du kommer att lära ut. Du kan också placera en affisch på en lokal anslagstavla, eller på lokal högskola och universitet så att intresserade elever kan kontakta dig. Placera annonser på olika sökmotorer och andra webbplatser med anknytning till matlagning.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image