Självförsvarskurser för kvinnor

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Kvinnor och tjejer behöver inte ha ett svart bälte i karate för att försvara sig själva. Självförsvar för kvinnor bygger på tekniker som ger dem fördelen så att de kan fly. Storlek och styrka är mindre av en faktor när man har rätt attityd och självförsvar tekniker till hands.
Självförsvarskurser är populära numera och du kan starta en egen undervisning med en liten start investering. Du behöver inte ens att hyra en studio, du kan samarbeta med aktivitetshus och olika träningscentra och starta dina kurser där. 

Details

Detta är den perfekta affärsidén för dig med bakgrund inom träning, idrott, kampsport eller personlig utveckling. Ju mer kvalificerade och bättre dina referenser är, desto mer dina träningstjänster kommer att efterfrågas. Utbildningen kan genomföras i en grupp eller på en individuell nivå på din kurs ort eller kundens platser, inklusive hemmet, företag eller kontor.

Så fungerar det

Mycket tid ägnas till diskussioner om hur kvinnor kan agera i en situation som upplevs hotfull eller vid ett direkt överfall. Du svarar på denna efterfrågan genom att anordna kurser i självförsvar för kvinnor. För att starta behöver du självförsvarexpertis, plats för undervisning och marknadsföringsmaterial. Kärnan i varje självförsvar verksamhet är, naturligt nog, den kampsport som du lär, oavsett om det är karate, te kwon do eller någon annan disciplin.

På kursen i självförsvar får du lära ut ett antal enkla och bra tekniker för att klara ett överfall. Kvinnor ska lära sig självförsvar för stadsmiljö och när de är utomlands eller reser.

Innan du börjar

Först, skaffa lite erfarenhet. Ta några introduktionsklasser och kör testkurser med dem, så att du får en uppfattning för vad det innebär. Du kan få feedback och en mycket bra känsla för vad din kundkrets är ute efter.

Välj plats för dina kurser. Välj ett stort, tillgängligt utrymme som kan passa som träningslokal. Se till att lokalisera dig nära andra studios. Till skillnad från andra företag, där liten eller ingen konkurrens är ett plus, det är oftast en bra idé att platsen ligger nära andra studios.

Skapa en affärsplan för din verksamhet. Beskriv i detalj vad målen för utbildningen är, hur många kunder ska det vara i klassen, vilken typ av undervisning kommer att erbjudas och till vilket pris. Denna grundplan kan också användas i framtiden för att ex. söka finansiering om du vill expandera verksamheten.

Skapa en lektionsplan som klargör vad du ska undervisa och hur. Det kommer att visa hur lång tid varje del av lektionen kommer att ta och vilken utrustning som behövs för undervisningen.

Trender

Med kriminaliteten som ökar stadigt, många individer vill lära sig att skydda sig. Aldrig tidigare har självförsvarutbildning varit så populärt som det är just nu. Många kvinnor registrerar sig för nya klasser och är beredda att betala för att lära sig de färdigheter de behöver för att hålla sig själva och familjemedlemmar säkra. Bra självförsvarundervisning lär eleverna hur man kan försvara sig med snabbt tänkande och de föremål som de redan har på sig.

Vad är det för skillnad på annan kampsport och självförsvarskursen? De fysiska teknikerna i självförsvar syftar liksom i vissa kampsporter att försvara sig själv, inte att vinna över någon. Det finns många trevliga kampsportarter med tekniker som fungerar utmärkt i självförsvar.

Självförsvarskursen hoppar över moment som fallteknik och ägnar istället mycket tid till att diskutera hur man undviker faror och hur man bör och inte bör agera i en farlig situation.

Marknadsföring

Självförsvarskurser för kvinnor har bredd målgrupp - ensamstående mödrar, hemmafruar, kvinnliga chefer som reser utomlands, lärare, kvinnliga säkerhetsvakter, alla som vill och behöver känna sig trygga och säkra är potentiella kunder.

Marknadsför dina lektioner med visitkort och reklamblad. Skicka korten till människor som uttrycker intresse för kursen, och häng flygblad på företag och gemenskapens anslagstavlor.

Att få feedback kan vara till hjälp för dig som instruktör att göra förbättringar i undervisningen. Lämna ut feedbackformulären till deltagarna efter att passet har genomförts. Använd informationen för att fortsätta göra vad deltagarna tyckte var bra och förbättra med de givna förslagen.

Du kan också kontakta lokala företag för att mäta deras intresse för att hålla självförsvar klasser på plats på sina kontor. Självförsvar klasser är ett bra sätt för chefer att främja teambuilding och förbättra arbetsklimat på arbetsplatsen.

Placera flygblad över hela staden på platser som allaktivitetshus, livsmedelsbutiker och universitetsområden. Om dina klasser fylls upp, kan du behöva lägga till fler klasser och du kan välja att göra detta till en heltid verksamhet med en personal som hjälper dig att undervisa klasser.

Den bästa reklamen för din verksamhet kommer från mun till mun och när dina nöjda elever berättar för andra om det de lärt sig.

Att tänka på

Självförsvar är ett område som behöver särskild erfarenhet och kompetens för att bli ett proffs. Därför, innan du börjar din självförsvarutbildning, skulle det vara viktigt att backa dig med rätta kvalifikationer. Till exempel, om du har ett svart bälte i karate och kampsport, skulle dessa certifikat ge dig den inledande stöd i att utveckla och få fler elever för ditt företag.

Fysisk kondition är en av de viktigaste delarna i att lära sig självförsvar tekniker med lätthet. Därför bör du ha förmågan att identifiera konditionen hos dina individuella elever och därefter komma med ordentliga träningsplaner för dem att förbättra sin kondition.

Se till att din reklam inte avskräckas nybörjare till förmån för etablerade kampsporter entusiaster.

Utveckling

Självförsvarskurser behöver inte vara begränsade till en enda grupp. Du kan erbjuda dina tjänster till tjejer, homosexuella eller äldre. Du kan naturligtvis välja att koncentrera dig på en marknadsnisch, men du kan få in fler kunder om du vänder dig till flera kundsegment.

Det kan finnas varierande tekniker som passar olika till olika grupper, så anpassa din undervisning alltid till din aktuella målgrupp. Du kan även rekrytera andra självförsvar lärare att undervisa åt dig eller bara för att utöka din verksamhet.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image