Uthyrning av musikinstrument

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Musikinstrument kan vara mycket dyra och folk ibland hellre hyr än köper dem om det finns möjlighet. Särskilt när de bara kommer att använda dem en-eller två gånger. Uthyrning av musikinstrument är ett toppen projekt för musikaliska företagare som söker ett sätt att leva på sina kunskaper och intressen.

Details

Denna typ av verksamhet är bäst lämpad för en butik med skyltfönster. Men lika bra kan verksamheten börja på en deltid från hemmet, online eller som ett samarbete med en likasinnad återförsäljare, t.ex. en CD eller musik affär. Förutom att hyra musikinstrument, kan du öka intäkter och vinster genom att ge instrumentreparationer och försäljning av relaterade produkter såsom noter m.m.

Vilka är de bästa varumärkena i musikbranschen? Se till att du investerar i dessa produkter så att de håller länge. Musikinstrument kan vara ganska dyra och ett sätt att se till att dina investeringar är skyddade är att få försäkring. Kontakta flera försäkringsbolag och välj bästa av dem när det gäller skydd av dina investeringar.

Marknadsföring

Musikinstrument brukar användas när det finns evenemang och speciella tillfällen. Genom att undersöka branschen kommer du få information och överblick över de potentiella instrument uthyrare som finns i ditt område. Några exempel på ställen och tillfällen du kan rikta din marknadsföring är julmarknader, modevisningar, spelningar, skolfester, privata fester mm. Du kan även erbjuda uthyrning av karaoke-utrustning vilket blivit mycket populärt, speciellt på mindre tillställningar och privata fester.

Dina kunder är lokala musiker, föräldrar som vill att deras barn ska lära sig ett instrument, någon som vill använda ett instrument på en fest, eller organisationer som undervisar eller spelar upp musik och behöver ett instrument ibland (exempelvis en restaurang som behöver ett piano en lördag kväll eller en lokal musikskola som behöver ett trumset vid skolevenemang).

Var också noga med att etablera relationer med skolor, musik lärare, föreningar och klubbar i samhället. Detta kan vara ett fantastiskt sätt att marknadsföra ditt företag, produkter och tjänster snabbt genom mun till mun reklam och hänvisningar.

Förvaring och underhåll

Dessa musikinstrument måste vara väl underhållna och korrekt lagring är nödvändig när de inte används. Att ta hand om dina investeringar är ett sätt att se till att de kommer att vara fullt fungerande under den tid de kommer att hyras ut igen. Ett förråd eller rum enbart för att lagra dessa musikinstrument när de inte används kommer att säkerställa att de är korrekt omhändertagna.

Tänk på!

Det råder en hård konkurrens på marknaden och många uthyrningsfirmor har förstärkare, mixers, PA, ljus, etc. till uthyrning, allt från billig amatörutrustning till exklusiva proffsprylar. Du bör ta ett steg längre. Du kan erbjuda något nytt och fräscht, exempelvis skaffa och hyra en mängd olika musikinstrument, ordna "prova på" dagar, samarbeta med kända artister, hyra ut ovanliga instrument från andra länder och musikkulturer eller erbjuda andra speciella musik kunskaper du har.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image