Förmedla lediga kommersiella kök för uthyrning

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Hyra plats i ett kommersiellt kök är ett smart sätt att få sin verksamhet igång. Vissa företag arbetar uteslutande i hyrda köksutrymmen under hela sin existens, medan de andra hoppas på att få sitt eget skyltfönster eller certifierade kök så småningom.

Details

Modellen av ett hyrt kommersiellt kök har många fördelar, den viktigaste av dem är de pengar som sparas för nya företag utan mycket kapital.

Certifierade kommersiella kök för hyra kan finnas på många platser. Detta utrymme kan hittas i kooperativa kök, kyrkor och andra samlingslokaler, och även restauranger och liknande ställen under ledig tid. Kök som dessa drivs av ideella organisationer eller av privata ägare.

Storkök för uthyrning är vanligast i områden med ovanligt stränga certifieringskrav, eller där det finns ett större behov av ett gemensamt matlagningsutrymme, särskilt i stora städer.

Starta en "hyr ett kök" förmedling!

Utforma en webbsite för att skapa en möjlighet att sammanföra ägarna av kommersiella kök samt mat företag som kräver användning av ett kommersiellt kök men inte har ett eget. För köksuthyrare din hemsida är en plats där de kan annonsera kommersiella köksutrymmen och få kontakt med dem som söker ett kommersiellt kök att hyra. För den som söker ett kommersiellt kök att hyra, är det en plats där de kan placera en önskad annons med beskrivning av kök de vill hyra och andra villkor som gäller. 

I allmänhet är det en webbplats som länkar branschföretag med underutnyttjade kommersiella köksutrymme och nya eller befintliga företagare som vill få tillgång till ett kök. Dessutom kan du sätta ihop annat på hemsidan och ge aspiranter tillgång till bloggar, resurser och annan relevant information för att hjälpa de framåt i sin bransch.

Hur fungerar det?

Du erbjuder en plats där kök ägare och de som söker kök att hyra kan hitta varandra, en databas med tillgängliga kök och intressenter. Du förhandlar inte för företagens räkning när de skriver ett hyresavtal, du garanterar inga betalningar, och tar inte ansvar för risk för något kök, utrustning eller personal genom uthyrning processen. Du ansvarar inte heller för livsmedelssäkerhet, produktkvalitet eller framgång för alla företag. Du bara förmedlar kontakter.

Det är helt gratis för dig att placera en önskad annons på hemsida. Dina inkomster kommer i första hand från reklam.

Varför?

Som ägare av ett kommersiellt kök, varför ska man begränsa antalet gånger när köket används per vecka? Det finns inte någon anledning att inte hyra något extra utrymme i ett kök när man inte arbetar i det och på det sättet maximera sin investering i tid och utrustning. 

Å andra sidan, att starta ett livsmedelsföretag kan vara ganska krävande. Man står inför dilemman att inte kunna tillverka eller laga mat hemma, men att inrätta ett eget kommersiellt kök kan vara ganska kostsamt. Så vad gör man? Det är där du kan hjälpa till.

Hyra ett kök ger sökande tillgång till ett stort antal köksägare som funderar på att hyra ut sitt kök, eller extra köksutrymme och utrustning som man kan hyra antingen per timme, dag, vecka (s), månad eller regelbundet. Även företag som kanske redan har ett eget kommersiellt kök kan ibland behöva hyra ett annat kök för att förbereda sin mat. Vad händer om händelsen som man levererar catering till är till exempel 5 timmar från egna lokaler? För att uppnå kvalitet kan det vara värt att hyra ett kök som ligger närmare evenemang.

Vad ett företag behöver för att använda ett hyrt kök

I de flesta fall bör man räkna med någon typ av ansökningsavgift när man ansöker om att hyra kök utrymme. Vissa uthyrare kommer att kräva ett kontrakterat engagemang vid uthyrning av köket. Till exempel vissa ställen kräver en 6-månaders engagemang tillsammans med en deposition. Andra kommer att ta ut ett schablonbelopp under de första tjugo timmar eller så, sedan en betalning per timme. 

Ett kök kräver en hög grad av hygien och säkerhet i livsmedelsproduktion och vill att alla ska hålla hög standard vid alla tillfällen. Reglerna kräver ett livsmedel tillstånd för varje enskilt företag utarbetat av relevant myndighet. Ansvarsförsäkring är viktigt för alla småföretag. Om något skulle hända, utan ansvarsförsäkring kommer man inte att kunna få något stöd.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image