Växtuthyrning

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

De neutrala toner en byggnad speglar ger en kall mottagning för hyresgäster och besökare. När man tänker på att starta en växtuthyrnings verksamhet kan det verka som du bara kör till den lokala plantskolan, köpa några växter, och så kommer du igång. Men, en växtuthyrningsverksamhet, oavsett hur enkel den verkar, kräver planering och undersökning för att lyckas. 

Details

De flesta byggnader har varken personal eller tid för att hålla och ge underhåll till växter. Genom uthyrning sliper de ta hand om växterna själva.

Prata med andra i branschen

När du är klar med grundstudier, är det viktigt att du lär dig från folk som redan är i branschen. Om du tror att ägare av närliggande växtuthyrningsföretag kommer att ge dig råd, tänk om. Det sista de vill göra är att hjälpa dig att bli en bättre konkurrent. Dock kommer en företagare som har startat en uthyrningsverksamhet utanför hemorten vara mycket mer benägen att tala med dig, när de inser att du bor långt borta och kommer inte att stjäla deras lokala kunder. I själva verket är de ofta mycket villiga att dela start råd med dig.

Tänk konkurrenter

Långt innan du öppnar en anläggning uthyrning och leasing företag i din stad, är det en bra idé att kolla hur konkurrensen ser ut. Gå på nätet för att få en lista med växtuthyrning företag som är i närheten. Är den lokala marknaden tillräckligt stor för att stödja en annan uthyrningsverksamhet? Om inte, hitta på egna sätt att göra saker bättre än konkurrenterna.

Så startar du

Som växtuthyrnings företags ägare kommer du inte bara placera växter på en plats, utan vara ansvarig för växtvård också. En grundlig kunskap om de växter du levererar krävs. Kunderna förväntar sig att du är en expert på växtarter och omsorg. Om du inte är en trädgårdsexpert kan trädgårdsböcker och onlinematerial hjälpa dig att välja dina växter och lära hur du kan utforma och underhålla olika typer av inomhus trädgårdar. 

Innan du köper växter, undersök den lokala marknaden. Många offentliga platser är potentiella kunder, så ta en tur för att se om det finns dekorativa växter på plats i så fall hur väl de är omhändertagna, och avgör om det finns en potentiell marknad. Om möjligt, tala med ansvariga att ta reda på om det finns ett intresse för din växtuthyrning. Använd konkurrensen för att samla in information. Om det finns en annan uthyrare i ditt område, undersök deras tjänster och priser.

Bestäm om du kan vara konkurrenskraftig och erbjuda något som konkurrenterna inte har. Efter bestämning av ett behov, skapa partnerskap med lokala växtodlare och plantskolor för att få de bästa plantorna till bästa grossistpriser. Ett klimatkontrollerade lagringsutrymme kommer också att krävas.

Driva en framgångsrik växtuthyrningsverksamhet

När du startar en uthyrningsverksamhet, bör du hålla en löpande kontakt lista av alla du pratar med om dina planer. Dina första kunder kommer att vara mycket viktiga byggstenar så överväg att erbjuda dem stimulanser för att arbeta med dig. Be om vittnesmål. Bygg upp en portfölj av bilder av ditt arbete. Bilda partnerskap med andra affärsmän. Till exempel förse bröllopsplanerare med dekorativa växter som ökar din exponering.

Välj dina produkter

Eftersom det finns många vackra växter att välja mellan, välj vilka miljöer som du vill skapa. Vill du satsa på palmoaser? Är det kaktus som intresserar dig? Vad sägs om en trädgård anpassad för små utrymmen? Varje miljö kommer att förses med olika växtarter, och du måste välja växter som kommer att trivas i dessa miljöer. 

Glöm inte erbjuda speciella arrangemang - semester växtskärmar, julstjärnträd för julen och en lilja träd vid påsk. Växterna måste underhållas regelbundet, så välj inte i första hand växter som kräver för stora personalresurser. Den värsta annons för ditt företag kommer att vara döda och hängande växter du har inte haft tid att vattna.

Köp högkvalitativa växter

Även om du kör en uthyrningsverksamhet, måste du köpa de växter du hyr ut innan du kan få några hyresintäkter. Identifiera grossister i ditt område som säljer till kommersiella aktörer och fråga om offert på de växter som du väljer. Även om det är frestande att köpa billigare växter för att minimera startkostnader, kom ihåg att dina växter är den bästa reklam för ditt företag. Spendera lite mer för att få de bästa plantorna, och du kommer att presentera en högre kvalitet för dem som ser igenom dina trädgårdar.

Välj en super personal

Även om du för närvarande driver verksamheten ensam, måste du förmodligen lägga till personal som du förvärvar fler konton. Rekrytera personer som brinner (och är kunniga) om växter, och som kommer att vara bra ambassadörer för ditt företag. Trädgårdsodling och landskapsarkitektur studenter samt pensionärer som älskar och kan trädgården kan vara bra extra personal val. Uppmuntra löpande utbildning av personal. När din personal är mer kunnig, kommer de att ge bättre vård till växter och visa en mer trovärdig bild ute bland kunder och i samhället.

Hitta dina kunder

Växter är attraktiva och sätter en välkommen touch av naturen i många inomhus arenor. Identifiera byggnader och hus till vilka du kommer att marknadsföra din växtuthyrning. Förutom kontorsbyggnader, kolla större butiker, bilhandlare, samhällsbyggnader, träffpunkter och matsalar, gallerior och högskolor. Slutligen, glöm inte fastighetsmäklare som arrangerar visningar för sina försäljningsobjekt och använder ofta växter som dekorativa verktyg.

Inomhus platser är inte den enda potentiella marknaden för en växtuthyrningsverksamhet. Utomhusevenemang, såsom bröllop, omfattar ofta hyrda dekorativa växter. Större restauranger, hotell och stadsparker är andra potentiella platser. Delta i alla sammanhang där du kommer i kontakt med affärs- och tjänstegrupper. Som en aktiv medlem av näringslivet, kommer du att möta andra företagare som kan bli dina kunder.

Du kan också delta i samhälleliga och välgörenhetsprojekt som illustrerar ditt engagemang och bidrag för ditt lokala samhälle. De viktigaste faktorer i en uthyrningsverksamhet är kvaliteten på växterna och den vård de får. Döende och sjukliga växter kommer fläcka ditt rykte, så börja med högkvalitativa växter och ta väl hand om dem.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image