Uthyrning av scooter

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Skotrar är ett roligt och enkelt sätt att komma runt. Särskilt populära i stadsmiljöer och små semesterplatser, skotrar erbjuder ett billigt alternativ för människor i behov av transport. 

Details

Har du funderat på att starta ett motorcykel- och skoter uthyrningsföretag? Är du redan i branschen som säljer motorcyklar och skoter? Om du är villig att arbeta hårt, speciellt under högsäsong, kommer du få bra förutsättningar och möjlighet att driva en lönsam rörelse. Plus, kan du må bra av att veta att ditt företag hjälper miljön.

Innan du startar

Korrekt planerad och skött kan en skoter uthyrningsverksamhet vara en lönsam satsning. Innan du öppnar en skoter uthyrningsverksamhet i din ort, är det en bra idé att se hur många lokala konkurrenter du har. Det är viktigt att vara medveten om vad konkurrenterna gör. Ta dig tid att besöka dem och korrekt bedöma deras (och dina) styrkor och svagheter. 

Som en del av din etablering bör du prata med så många som möjligt inom branschen. Förvärva fördjupad kunskap om skoter underhåll och reparation. Detta kan tyckas överflödigt för dig som är en lång tid båge användare. Men sanningen är att du kommer att vara i skoter verksamheten som leverantör den här gången och du behöver veta alla detaljer i verksamheten om du ska lyckas. Detta inkluderar att veta om saker du skulle tidigare lämna till mekaniker.

Utveckla en bärkraftig verksamhet

Räkna drifttimmar för verksamheten, planera en reparationsplats och underhållsplan för skotrar, samt riskhantering och åtgärder för försäkringar med tanke på att risken att någon hyr en skoter och sedan stjäl den är realistiskt möjlig. Du behöver tänka på juridiska frågor, försäkringar och ansvarsfrågor för att skydda dig och ditt företag från olika risker. Fastställ behovet av deponeringar, betalningssätt, förskottsbetalning. Det är viktigt att bekanta sig med lagar och föreskrifter samt att det avtal som kunderna tecknar när de hyr befriar dig från ansvar.

Hitta en plats

Hitta lämpliga platser och utrymme för att exponera och hyra ut skotrar till kunderna. Kontakta en mäklare för att hitta en lämplig plats i turistområden för att locka fler turister. Välj en parkeringsplats eller förråd stora nog att samla skotrar. Denna plats bör gärna ha ett skyltfönster för att möta och hjälpa kunder och visa upp marknadsföringsmaterial.

Köpa skotrar

Köp skotrar från en seriös återförsäljare. Sök efter skoter eller motorcykel återförsäljare online eller kontakta din lokala näringslivsorganisation för att hitta adresser och företag. Det finns olika typer av skotrar inklusive trehjuliga, elektriska och maxi skotrar. Antalet skotrar du köper beror på hur mycket pengar du har att sätta in i företaget, hur du vill driva verksamheten och så vidare.

Köp in tillräckligt många skotrar så att du kan starta din uthyrningsverksamhet enligt planeringar. Skapa en prognos för marknaden för att bestämma din bästa nivå av scooterlager. Priserna kan variera kraftigt mellan 2 leverantörer. Se till att skoter du sätter dina pengar i är de bästa du kan få för priset och att du kan hitta reservdelar lätt.

Hitta en auktoriserad verkstad och håll dina hyrskotrar i bra skick och välservade. Utöver skotrarna själva kommer du också behöva annan utrustning för verksamheten inklusive hjälmar som du lämnar till förarna, samt grundläggande verkstadsutrustning för underhåll av skoter.

Komma i gång

Skoter uthyrningsföretag är en del av rekreations och resemarknaden. Du kan börja din verksamhet genom att hyra ut egna skotrar eller genom att köpa en redan existerande uthyrningsverksamhet. Bestäm uthyrningsformer för din scooter verksamhet för företag och konsumenter. Ditt hyresavtal bör innehålla antalet timmar/dagar eller mils under leasingperioden, betalningssätt och avgifter för skador efter den leasade skoter kommer tillbaka. 

Börja med att starta ditt uthyrningsföretag och erbjuda skoterturer till turister och lokalbefolkningen. Skotrar är enkla att använda och många människor tycker att åka skoter är ett roligt sätt att tillbringa dagen och samtidigt utforska en ny stad eller område. Organisera tema skoterturer för att visa turister populära sevärdheter, vattendrag eller andra platser av intresse.

Gå med i partnerskap med ett lokalt hotell eller turistplats för att locka fler kunder varje dag.

Skapa ruter

Skapa färdleder och erbjud stadsvandringar och skoterturer. Rutter bör omfatta landmärke sightseeing, turer genom lokala parker och andra utomhusaktiviteter, attraktioner och stopp för raster och en måltid. Prissätta dina skräddarsydda skoterturer baserade på längd, antal deltagare, guidebehov och dina konkurrenters priser. Alla scooters lämnas ut hela och rena med full tank, och skall alltid återlämnas hela och rena med full tank.

Marknadsföring

Skapa en marknadsplan för att nå potentiella kunder. Många vill njuta av en tur på en snabb tvåhjuling men inte vill besväret med att äga och underhålla sin egen skoter. Detta är en marknad för dig. Sedan finns ivriga turister och motionärer från långt borta som råkar besöka staden du kommer att arbeta i, och som också kommer vilja ha en tur, om de kan få det. Detta är också en marknad för dig. 

Marknadsföra din tjänst skoter uthyrning genom att skapa flygblad, broschyrer eller en webbplats. Inkludera bilder av skotrar, skoteruthyrning paket turné och timersättning, vitsord från kunder, beskrivning av sevärdheter/attraktioner, kontaktinformation och öppettider. Registrera din skoteruthyrning i lokala företagskataloger. Visa flygblad och broschyrer på lokala hotell, bad and breakfast anläggningar, restauranger och andra turistattraktioner för att öka intresset för skoterturer. 

Hyr ett skyltutrymme på ett lokalt hotell eller populär turistattraktion som temapark för att locka fler kunder. Dela ut flygblad med rabattkuponger till hotell, motell och resebyråer. 

Annonsera ditt scooterföretag på campus, sport- och fritidsbutiker och andra platser där din målgrupp befinner sig. Skriv ut broschyrer, enkla affischer som du kan distribuera före företagets invigning. Inkludera din gatuadress, webbadress och en smart slogan på varje annons för att locka motiverade scooter beundrare.

Att tänka på

Frågor om tillstånd till uthyrningsrörelse prövas av Transportstyrelsen. Kolla med dem om du behöver uthyrningstillstånd! Köp ansvarsförsäkring för ditt företag och kolla vad som gäller för dina kunder. Prata med ditt försäkringsbolag om olycksfallsförsäkring. 

Köp hjälmar i olika storlekar för dina kunder att låna. Detta är i säkerhetssyften. Tänk på att du måste garantera säkerheten för dina kunder. Det måste vara din högsta prioritet. När du köper hjälmar, välj olika storlekar för att tillgodose alla dina kunder. 

Fastställa riktlinjer och rutiner för parkeringsböter, olyckor, användning av hjälmar och återlämnande av fordon bränsle, villkor etc.). Kräv en kopia av ett giltigt körkort för varje förare. Anlita en advokat för att utarbeta hyresavtalet.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image