Uthyrning av skidor

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Skiduthyrning gör skidåkning rimligen överkomliga för turister genom att erbjuda skidutrustning som är ganska dyr att köpa, särskilt om den ska användas för enstaka tillfällen. Om du är en erfaren skidåkare eller bara har passion för sporten, har du bakgrunden för en skiduthyrning verksamhet, vilket kan vara en lönsam verksamhet.

Details

Dina kunskaper om skidtyper och olika märken är förutsättning att du kan svara på kundernas frågor och hjälpa dem att fatta rätt beslut. Du bör också ha god servicekänsla, eftersom du kommer sannolikt att konkurrera med andra lokala skiduthyrnings butiker. 

Om du bor i närheten av skidbackarna och letar efter ett litet företag att starta, bör du överväga denna möjlighet. Vid de flesta skidorter, finns det tusentals människor som söker hyra skidor under vintermånaderna.

Uthyrningstrenden

Det finns flera skäl till varför skidåkare och semesterfirare väljer att hyra skidor. Bekvämligheten av att inte behöva dra stor bagage full av utrustning till skidorten. Resenärer kan bara bära sina personliga saker och räknar med att kunna åka skidor med komplett utrustning när de anländer. Dessutom behöver de inte oroa sig för rengöring av skidutrustning före och efter dess användning. Komplett uppsättning av utrustning finns att hyra som pjäxor, skidor styrelser att åka skidor stolpar, etc. 

Eftersom de flesta av skiduthyrning har samarbete med skidorter kan man utnyttja topp rabatter för paket som inkluderar rum och flygbiljett kostnad. Vissa lägenheter erbjuder även kompletta kost och logi paket.

Innan du börjar

Undersök andra lokala skiduthyrnings företag och se vilka typer av skidor de hyr, hur mycket de tar ut och alla andra tjänster som de erbjuder. Fundera över hur du kan skilja dig från andra skiduthyrnings företag genom att erbjuda lägre priser, topp kvalitets skidor, familj paket, online reservationer eller tjänster som skidor reparation eller skidåkning lektioner. 

Skriv en affärsplan för din skiduthyrningsverksamhet. Gör en lista över utrustning, förnödenheter, marknadsföringsmaterial och annat du behöver för att komma igång. Välj en strategi som belyser vad som gör dig speciell, oavsett om det är din kunskap om skidåkning, dina låga priser eller dina avancerade skidmärken.

Prata med ditt försäkringsbolag om hur mycket ansvarsförsäkring och annat skydd du behöver. Fundera på lämpliga platser. Undvik att öppna för långt från berget, eftersom det kommer att bli svårt att locka kunder.

Hitta en plats

Hitta en plats bekväm att hitta för turister och besökare nära populära orterna eller berg. Ett utmärkt läge skulle vara i nära anslutning till backen. Om du inte är inom gångavstånd från backarna eller åtminstone inom en kort bilresa - då begränsar det hur mycket kundkrets kommer du att kunna få. Sök efter lediga platser nära utväg från städer som har tillräckligt med utrymme för att hålla massor av skidor och pjäxor. Välj en plats med tillräcklig parkering och tillräckligt med utrymme för uthyrnings utrustning. Kolla om du kan ligga nära livliga shoppingområden där du får mycket gångtrafik från turister.

Komma i gång

Kontakta skidtillverkare och informera att du öppnar en skiduthyrning verksamhet. Många gånger kommer dessa tillverkare erbjuda dig stort rabatt för att köpa skidor i större volym. Dessa skidtillverkare gynnas faktiskt när skidåkare använder deras skidor. Din uthyrningsverksamhet kan hjälpa skidtillverkaren göra merförsäljning i framtiden. 

Undersök olika märken av skidor för att avgöra vilka märken är mest efterfrågade. Leta på nätet för erbjudanden på begagnade skidor som fungerar bra för amatörer. Köp vuxna och barn skidor, snowboard, snöskor och andra vintersport utrustning för att locka en större mängd kunder. Inkludera mer avancerade skiduthyrning i en elit paket. Överväga att hyra handskar, masker, jackor och byxor om du har råd. 

Komplettera skiduthyrning med uthyrning av snowboards. Snowboards är nu så populära, om inte mer populära än skidåkning. Vanligtvis föräldrar kommer att hyra skidor och barn eller tonåringar kommer att hyra snowboards. Med ett urval av både kommer att öka dina vinstmarginaler. 

Var noga och har skidor för småbarn till hands samt en mängd stora storlekar. Du vill vara säker på att du kan utrusta alla kunder som kommer in i din skiduthyrningsbutik. Om en familj av fem kommer in och du kan bara utrusta fyra av dem, är chansen att du kommer att förlora alla fem kunder. 

Kom ihåg att ha tålamod med din snö skidor uthyrnings verksamhet. Det kan ta tid att bygga upp kundkrets och få medvetenhet från lokala skidåkare.

Marknadsföring

Marknadsföra ditt företag genom att skapa attraktiva skyltfönster för att dra in kunder. Erbjud gratis prover av cider eller kakao att få kunder i dörren. Annonsera i lokala tidningar och erbjuda kuponger för att locka nya kunder, betona vad som gör ditt företag speciell, oavsett om det är låga priser, vänlig service eller ski expertis. Öva utmärkt kundservice för att attrahera och behålla kunder. 

Annonsera din snö skidor uthyrningsverksamhet i lokala ski tidskrifter samt rese- och turist tidningar och broschyrer. Kontakta biljettkontoret vid skidbackarna närmast dig och låt dem veta om ditt företag. Du kanske även vill erbjuda dem någon form av stimulanser för att skicka dig skiduthyrnings kunder. 

Det är lämpligt att ha en webbplats för skiduthyrning för marknadsföring och reklam som många människor väljer att gå till webben för information och bokning.

Skapa olika hyrespaket för att passa olika skidbehov och budgetar.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image