Uthyrning av maskeraddräkter

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Denna typ av verksamhet innebär uthyrning av maskeraddräkter till individer och grupper för särskilda händelser, uppträdanden, helgdagar och festivaler. Denna typ av verksamhet kan vara rolig för rätt person, för den som tycker om att arbeta i underhållnings- och mode branschen.

Details

Det finns bara ett begränsat antal affärer och butiker som erbjuder maskeraddräkter, därför har ett maskeraddräkts-företag potential att bli en lönsam och rolig verksamhet.

Innan du börjar

För att starta verksamheten behöver du först av allt något att hyra ut och det innebär naturligtvis, kostymer, klänningar och accessoarer. Vissa maskeraddräktföretag hyr ut sina egendesignade dräkter, andra tar emot donationer eller köper begagnade varor från grossister eller film- och teaterkläder. Du behöver inte heller bara en kostym, utan flera kopior av samma kostym - gärna i olika storlekar.

Du kan också specialisera sig på filmkostymer, piratdräkter, sagodräkter mm komplett med tillbehör, prylar, huvudbonader, falska smycken och roliga skor. De bästa maskeraddräkterna är de som har en tydlig personlighet. De använder sin charm och karisma för att nå ut till andra.

Om du inte kan sy kan du istället hitta en sömmerska som kan översätta dina idéer till duk. Lägg även till ett urval av peruker, skor och teater makeup till din butik.

Komma i gång

En undersökning kan visa vilken typ av kostymer som behövs i ditt område. Titta till lokala evenemangskalendrar och lokala organisationer för att se vilken typ av maskotar de behöver. Om din stad till exempel är värd för ett årligt event eller gala så kan du hjälpa företag med marknadsföring under dessa dagar.

Vidare måste du välja en plats för ditt företag. Ditt företag kan antingen vara en boutique business där dina potentiella kunder kan gå in och ut som de vill. Eller så kan det vara en Internetverksamhet där kunderna kan se och beställa maskeraddräkter eller kläder via webben. I vilket fall måste du ha en plats att lagra och/eller visa upp dina varor.

Tänk över betalningsvillkor. Vill du att kunderna använder förskottsbetalning? Kommer du att acceptera kreditbetalning? Vilka villkor kan du ställa om en kostym är skadad? Måste klienten kemtvätta dräkten innan den återvänds? Dessa är bara några av de relevanta frågor som du bör ha svar på när du skapar din lista med villkor.

Marknadsföring

Marknadsför ditt företag till teatergrupper, organisationer och allmänheten. Sätt upp montrar på mässor och evenemang för att låta dem som är mest intresserade av kostymer veta om ditt nya företag. Hyr ut kostymer för underhållning på barnkalas.

Gör din webbplats så kreativ som möjligt för att fånga dina kunder och även kontrollera att beställningar och leverans fungerar. Det är viktigt att du har tydliga regler på hemsidan för hur dina produkter ska returneras och i vilket tillstånd de ska vara. Din lista över villkor kan också inkludera din prissättning och särskilda rabatter, om du väljer att erbjuda dem, för pensionärer, studenter eller för människor som gör större beställningar.

Du kan annonsera både i pressen och på webben men den bästa form av reklam är om dina kunder är nöjda med dina varor så att de kommer tillbaka igen.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image