Uthyrning av vintage kostymer

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Älskar du gamla saker? Är spänningen i att besöka en loppmarknad olidlig? Då kanske det är dags att vända din kärlek till det förflutna till en källa av regelbunden inkomst. Detta kan du göra genom att starta en uthyrningsverksamhet för vintagekläder.

Details

Det finns massor av tillfällen när en kund kanske vill ha en vintagekostym för en kväll eller en speciell händelse men inte vill gå igenom besväret eller kostnaden för att leta reda på rätt kostym. Det är där din tjänst kommer in. Du skulle kunna skaffa en uppsättning kostymer från olika årtionden och göra dem tillgängliga för uthyrning, och på så sätt göra livet mycket enklare för din kund.

Välj en plats

Det finns egentligen ingen anledning att hyra ett skyltfönster när du startar din vintagekostym uthyrningsverksamhet. Om du har ett extra rum i ditt hus kan du förvandla det till ett kostym- showroom där du visar vintagekläder och erbjuder ett omklädningsrum. Du kan välja att ha öppet vissa timmar eller endast efter överenskommelse.

Ett annat alternativ skulle kunna vara att hyra ett litet utrymme i en antik galleria där du visar några av dina kostymer. Men sen när ditt företag expanderar kan det vara dags att överväga att hyra ett litet skyltfönster i en klädes- eller modebutik på en mer välbesökt gata.

Komma i gång

För att starta din vintage kostym uthyrningsverksamhet behöver du ett utbud av vintage kostymer. Du kan annonsera i din lokaltidning eller besöka lokala butiker och second hand som säljer intressanta vintage kläder. Det finns även olika webbsajter som säljer vintage kläder partihandel m.m. Och naturligtvis finns det alltid Blocket som kan vara en bra källa för vintage kläder. Du bör bygga upp ett betydande lager innan du öppnar så att folk anser dig vara en pålitlig källa för vintage kostymer.

Marknadsföring

Om du ska starta din uthyrning av vintage kostymer hemifrån så är det avgörande att du får ut produkterna på marknaden. Marknadsför din uthyrningsverksamhet med PR, genom att producera och distribuera vykort och flygblad.

Lämna visitkort i butiker som säljer partykläder eftersom de kan ha kunder som är ute efter vintagekläder, liksom antika gallerior och fotografistudios. Foto studios kanske vill använda dina vintage kostymer för gammaldags fotograferingar.

Du bör också kontakta lokala skolor och dramasektioner i ditt område som sätter upp olika pjäser eller produktioner och kan behöva vintage kostymer. Du kan också sätta upp flygblad och visitkort på ditt lokala bibliotek, din livsmedelsbutik, och alla andra områden som har en offentlig anslagstavla.

Delta i mässor. Mässor ger din vintage kostym uthyrningsverksamhet bra exponering. Detta hjälper dig att bygga relationer med kunder på plats och gör att du kan marknadsföra ditt företag på ett effektivt sätt.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image