Uthyrning av strandmöbler

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Bor du nära en strand eller vatten kan det bli den perfekta bakgrunden för en uthyrningsverksamhet. Den säsongsmässiga karaktären på denna verksamhet gör att du kan göra annat resten av året och bara slå på lamporna när det är dags för nya kunder att komma fram.

Details

Vad kan du hyra ut?

Strandparasollet

Det traditionella tillbehöret som ger skugga en solig dag, men som däremot inte är så bra när det blåser! Parasoller kan variera enormt i storlek och form även om standardtekniken har varit oförändrad under många år. Det är värt att minnas att strandparasoller skiljer sig från trädgårdsparasoll – de måste nämligen vara bärbara. De bör inte vara för tunga och ska vara lätta att bära.

En viktig fråga med strandparasoller är hur man säkrar dem i marken men det löser man med någon form av strandankare t.ex. en gummiklubba eller ihålliga stolpar.

Strandkorgar

De uppfanns för drygt 120 år sedan av den reumatiska damen Elfriede Maltzahn som ville åka på badsemester trots sin sjukdom. Hon gav den tyska hovleverantören Bartelmann i uppdrag att tillverka en strandmöbel med vindskydd. Idag står de i prydliga rader på varenda strand längs Östersjön i stället för solstolar och parasoller.

Flätverken ser ut som stora picknickkorgar med plats för två vuxna personer. Locket är uppfällt och insidan klädd i blå-, vit- eller röd- och vitrandig galon. Vill man inte ha sol i ansiktet drar man ner den lilla markisen och undertill finns två lådor med fotstöd att dra ut. Man slipper ligga direkt på sanden och man kan komma undan vinden. Korgarna kostar omkring 50-60 kr/dag.

Beach stolar

Många vill inte sitta på marken på stranden och behöver därför en solstol. Det finns ett stort antal varianter att välja mellan men för enkelhetens skull tänk bara på stolen som består av en ram och tyg.

Skaffa ett lokalt tillstånd från kommunen för att hyra ut din utrustning på stranden och se till att du får en matlicens om du senare skulle vilja erbjuda mat och dryck till människor på stranden som en del av din verksamhet.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image