Handdukservice

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Byta regelbundet handdukar är viktigt! Ingen gillar handdukar som är smutsiga, skrynkliga, illaluktande! Eller ännu värre, hur illa kan det vara att få slut på handdukar precis när man behöver dem som mest? Handduksservice är populär i reseorter och strandområden för att den tillhandahåller en uppskattad tjänst som många behöver.

Details

Företag som restauranger, gym och pooler använder hundratals och ibland tusentals, handdukar varje månad. Men snarare än att köpa och underhålla egna handdukar (som kräver ständig rengöring), många av dessa företag använder en handdukservice. Handdukuthyrningsföretag erbjuder företag enligt överenskommelse ett antal handdukar på en vecko- eller månadsbasis, och tar ut en avgift som täcker hämtning, tvätt och leverans.

Innan du börjar

Välj ett företagsnamn för din tjänst som är unikt och lätt att komma ihåg. De bästa firmor är de som kommunicerar några fördelar eller förmån med ditt företag som kommer att vara attraktivt för kunderna. Till exempel "rena handdukar" kan vara mer minnesvärd och attraktiv än "handduksuthyrning". 

Räkna ut hur mycket du behöver ta betalt för handdukhyra baserat på antalet handdukar och hur ofta du kommer att leverera färska handdukar. Glöm inte att inkludera den tid det tar att plocka upp och leverera handdukar, slitage på din bil och kostnaden för att oftare tvätta handdukar för veckovis kunder. Ring andra liknande uthyrningsföretag i området som liknar ditt eget och jämför dina priser med konkurrenternas. 

Kontakta Miljö- och hälsoskyddskontoret i din kommun och kolla vilka tillstånd du behöver söka eller om du måste göra en anmälan för din verksamhet.

Komma i gång

Öppna helst din uthyrningsverksamhet i eller i närheten av en semester destination. Salonger, restauranger och spa behöver också hyra handdukar. Eller hitta en storkund ex. ett hotell och skriv kontrakt med dem.

Ring till alla potentiella kunder, stora som små, för att undersöka intresse. Köp ett lager av handdukar i olika storlekar. Kontakta lokala varuhus eller grossister och fråga om stormängdsrabatt. Köpa många fler handdukar än du räknar behöva. Handdukar kan färgas lätt och kan behöva kastas bort. Köp tunga, högkvalitativa handdukar som kommer att stå upp till slitage av upprepad användning bättre än lägre kvalitet sådana. Om flera företag kommer att använda dina handdukar, kan finnas behovet av att extra samordna leveranser till olika kunder. 

Leta ett företagsutrymme. Vanligtvis kan handduk uthyrningsverksamhet i mindre skala börja köras från ett hem som har tillgång till någon form av lager. Men om detta inte kommer att fungera, överväg att köra verksamheten från riktig lokal och eventuellt beställa tvätt på ett tvättföretag. Du kan också kontakta tvätterier i området och fråga om ett potentiellt kompanjonskap.

Skaffa ett leveransfordon om ditt nuvarande inte passar.

Handdukuthyrning – hur fungerar det?

Du erbjuder prisvärda handdukar och veckovis tvättservice till salonger, yoga studios, gym, solarier, frisörer och fitness centra. Du kan erbjuda också handduksservice till företag. Då byter du handdukar varje vecka och alla på kontoret har en egen handduk. Det blir både miljövänligare och trevligare än pappersalternativ som är förbrukningsvara.

 Din handduk service erbjuds som ett månadsabonnemang och inkluderar veckovis leverans av rena och vikta handdukar, hämtning av nedsmutsade handdukar och ersättning av alla färgade eller utslitna handdukar. Du hämtar smutsiga handdukar, sorterar efter färg och tygtyp, tvättar och torkar, viker, placerar i en ren tvättpåse, och levererar tillbaka. Du bestämmer bytesintervaller tillsammans med kunden och kunden kan välja att använda tjänsten så ofta eller så lite som de föredrar. Du bestämmer dock minsta kvantitet för att kunna leverera ex. 15 handdukar per leverans.

Marknadsföring

Annonsera handduksverksamhet på semestrande webbplatser. Gör en lista över alla företag i ditt område som kan använda sig av en handdukhyra. Inkludera restauranger, gym eller spa, fritidsanläggningar och offentliga eller privata pooler. Ring salonger i området och erbjud handdukuthyrning med rabatt för den första månaden. Ring spa och erbjud samma rabatt. Vid behov, ta ett prov på din produkt och marknadsför din service som överlägsen. 

Designa visitkort för dina tjänster. Varje kort bör innehålla företagets namn och kontaktuppgifter, telefonnummer och en webbadress. Designa en broschyr som matchar ditt visitkort och klargör viktigaste fördelar med att använda din service, tillsammans med de villkor och priser som finns tillgängliga för kunderna.

Rätt produkt till rätt kund

Sängkläder och handdukar kan användas av en mängd olika företag. Spa, sjukvårds anläggningar och hotell använder dessa produkter, liksom flera andra företag. Inte alla sängkläder och handdukar är skapade lika. De varierar mycket i kvalitet och hållbarhet. Oavsett vilken typ av verksamhet du kör bör du beställa handdukar speciellt framtagna för den typen av verksamhet.

Den typ av handdukar du väljer kommer antagligen att bero på vilken typ av kunder du har. Vid ett dyrt, exklusivt hotell eller spa, beställare förväntar sig nog mycket mjuka, lyxiga bomull artiklar. Det finns många företag som producerar linnen av denna kvalitet. Kunder med lägre budgetar kan använda mindre lyxiga plagg och handdukar som fortfarande är hållbara och av god kvalitet, men ändå inte i dyraste prisklass. Företag någonstans i mitten kan välja sina sängkläder och handdukar oavsett märke som passar deras affärsmodell bäst.

Fördelar med att använda handdukservice

Uthyrning befriar kunden av krångel och kostnader för att förvärva, bevara och ersätta handdukar. Ingen tidsförlust eller arbetskostnad. Uthyrning gör att man slipper kostnader för tvätt, torkning, vikning och hantering. Ingen utrustning, installation och underhåll kostnad. Klienter behöver inte ha krångel och kostnader för att skaffa, installera, underhålla och reparera egna tvättmaskiner och torktumlare. Om verksamhet växer lägger du bara mer handdukar på kundens begäran. Anställda har mer tid att fokusera på egna kunder och sitt företags tillväxt, istället för att syssla med tvätt och handduksbyte. När deras kund sträcker sig efter en handduk kan dem vara säkra på att dessa kommer att vara rena och torra.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image