Uthyrning av mammakläder

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Det är inte lätt att hitta snygga kläder till gravida och vid varje graviditet så har man olika behov av kläder eftersom man växer på olika sätt. Vädret ute spelar också stor roll på hur mycket mammakläder man behöver köpa. Helt vill man se snygg ut och det är lätt att känna sig som ett levande cirkustält i fel kläder för gravida. 

Details

Bara tanken på att köpa nya kläder varje par månader kan skapa stress och kännas som en börda för många blivande mödrar. Man kanske föredrar hellre att budgetera extra pengar för barnets behov eller unna sig själv en pedikyr eller spa. 

Varför köpa eget när man kan dela? Det är bra både för miljön som privatekonomin. Hyr ut mammakläder! Att hyra har blivit inne och är inte längre något bara för den som inte har råd att köpa.

Lite om mammakläder

En del föredrar mammakläder som är figurnära för att visa magen och andra föredrar gravidkläder som är luftigare. Det handlar lite om tycke och smak. Många håller med om att den värsta perioden att hitta gravid kläder är i början på graviditeten när man har lagt på sig vikt men innan det syns att man är gravid - man ser bara lite tjockare ut. På sommaren är det lättare att hitta bra mammakläder till – luftiga blusar, klänningar och shorts. Sen ser man alltid snyggt klädd ut. Det är värre på vintern när man behöver tjockare kläder och jackor att hitta snygga mammakläder då.

Vill man ha snygga alternativ till de stora varuhuskedjornas ganska begränsade utbud av mammakläder så brukar man köpa snygga mammakläder på nätet. Där kan man hitta praktiska och snygga kläder för gravida som passar. 

Mycket kläder för gravida är gjorda så att de går att använda även när barnet har kommit. Det är ofta skönt att någon vecka efter det att barnet har kommit använda sina mammakläder eftersom man ofta kan vara lite öm i kroppen och då kunna använda mammakläder som är mjuka i midjan är ganska skönt. Efter någon vecka börjar man längta efter sina vanliga kläder och ganska snart kan man komma i sina vanliga kläder igen.

Hur hitta bra begagnade mammakläder

Organisera en klädinsamling eller klädbytardag med kvinnorna i din förening eller kyrkan. Handla online och på auktionshus. Många nya mammor sälja sina mammakläder för en bråkdel av detaljhandelspriserna. Gå till din lokala vintage och second hand butiker. Investera i bra basplagg. Exempelvis ett par jeans, svarta byxor, sköna stretchiga linnen, bastoppar, svart klänning, kofta, bolero och en jeanskjol. Med dessa plagg kan du skapa varierat sortiment och erbjuda något för alla stilar.

Så fungerar det

Det finns några olika sätt att tjäna pengar på denna mycket stora och lönsamma marknad. Den första är att konstruera och sälja egenproducerade mammakläder och det andra är att köpa mammakläder på grossistbasis och sälja kläder för en vinst. 

Utrustning och startkapital som behövs beror på din inriktning. Om du ska skapa kläder själv, behöver du en symaskin och andra verktyg för handeln. När beställningarna börjar strömma in, kan du ingå avtal med en tillverkare. Om du kommer bara att sälja dem, behöver du förvaring och transport. För båda behöver du en dator för att hålla reda på beställningar, konton och kontakter. 

Lyft konceptet fram som miljövänligt, men det kan inte vara enda som kunderna lockas av. Huvudargumentet är det att man inte behöver betala dyrt för plagg man bara behöver använda några månader som är den stora dragmagneten. Men resultatet är ju alltjämt att om fler delar på samma produkter istället för att var och en ska ha eget så motverkar det slit-och-släng och att vår miljötärande överkonsumtion kan minska.

Starta en butik

Har du tänkt öppna en riktig mamma-butik? Starta en butik som hyr ut mammakläder, där kunderna abonnerar på ett "klädpaket". Man kan exempelvis välja baspaketet, då man hyr sammanlagt 2-4 plagg, för fast paketpris. En lösning som ju passar extra bra för blivande mammor eftersom man ju bara behöver de specialformade kläderna en begränsad tid! 

Butiken ska ligga helst i en shoppinggalleria eller på annan synlig plats. Butikspersonalen ska vara snabb att informera alla som kommer in om hyreskonceptet. Kläder som varit uthyrda till uppemot fem-tio kunder säljer du som "second hand" till nedsatt pris. Dessutom kan du sjösatta ett system där den som vill kan sälja använda mammakläder till butiken i utbyte mot pengar eller en rabattkupong. 

Mammakläder behöver inte vara det enda du kan hyra ut/sälja i butiken. Barnleksaker, barnartiklar, mammaböcker och tidskrifter samt smarta och färgglada bebisprodukter är andra exempel på produkter som passar till denna målgrupp.

Hyr mammakläder online

Sköna gravidkläder gör att blivande mammor också ser snygga ut och hjälper till att ta sig igenom graviditeten lite lättare. Tyvärr ser de stora kedjorna med kläder bara till det ekonomiska att det är väldigt få som köper mammakläder av det totala antalet kunder och därför är utbudet av mammakläder ganska begränsat. Då är det tur att sälja snygga, bekväma och bra mammakläder på nätet. 

Starta en nätbutik, som erbjuder brett och varierat sortiment av inspirerande och trendiga mammakläder. Givetvis kombinerat med utmärkt kundservice och fördelarna av en enkel och trygg shoppingupplevelse på nätet. Du kan hyra upp till 4-6 objekt åt gången och lämna en 48-timmars prova på period för att gravida kvinnor ska kunna se om klänningen passar och om det är något de vill ha. Varje klänningspaket kommer med en för betald returetikett och kuvert, så när en period är klar är det bara skicka det tillbaka på posten.

Satsa på unika produkter som ofta är svåra att hitta i detaljhandeln.

Sy egna mammakläder

Är du van att sy och behärskar klädsömnad och lite mer avancerade tekniker och material? Sy dina egna snygga och vackra plagg och sälj dem. Din syateljé kommer att behöva symaskiner, kantning maskiner, saxar, mönster, trådar och naturligtvis tyger. Du kan välja mellan de olika sorterna av tyger som finns på marknaden. Kom ihåg att gravida kvinnor är mycket känsliga, så se till att du väljer den mest bekväma material för dem. 

Det finns olika sorts mammaklänningar. Du kan göra tröjor, byxor, blus, jeanskjolar och en hel del mer. Börja med de enkla och vardagliga klädesplaggen. Klassiska mammakläder är fortfarande det bästa alternativet, men trendig design kommer att locka fler kunder. 

När efterfrågan på dina kreationer ökar kan du utöka, hyr en extra sömmerska eller göra fler modeller av de trendiga tygerna. Du kan erbjuda syverksamhet för kvinnor som arbetar i föreningsvärlden. Sälj dina egna mammakläder bl.a. via hemförsäljning.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image