Uthyrning av festkläder

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Ett smart och ekonomiskt alternativ är att hyra festkläder. Fler och fler har fått upp ögonen för detta alternativ och vill hyra bröllopsklänning, festklänning, frack, kostym och till och med maskeradkläder. Kostnaden för att köpa dessa plagg kan handla om flera tusenlappar för att sedan hänga i garderoben och kanske aldrig användas igen. Varför inte lägga en slant och få något riktigt fint utan att de kostar så mycket? 

Details

Är du intresserad av mode? Har du alltid varit attraherad av konceptkläder och ovanliga klädesplagg? Hyr ut festklänningar! De flesta ateljéer erbjuder nu uthyrning av festkläder och det har blivit mer vanligt idag att man hyr sin bröllopsklänning. På detta sätt kanske brudparet kan få ha den där exklusiva klänningen på sitt bröllop som man annars inte hade haft råd med. 

Genom att hyra festkläder kan man dessutom kosta på sig att välja precis efter humör och beroende på vilken fest som är aktuell. Vanligast är ju att man hyr exklusivare festkläder men det kan finnas en marknad även för lite mindre exklusiva kläder exempelvis i samband med studenten.

Så fungerar det

Denna typ av verksamhet hyr kostymer till individer och grupper i samhället för speciella evenemang, uppträdanden och festivaler. Du specialiserar dig på uthyrning av dam och herr kläder för fest & bröllop och erbjuder ett sortiment av smoking, frack, festklänningar och brudklänningar, samt tillgång till en skräddare. Du jobbar naturligtvis med kända märken inom högtidsdräkter, men försök hålla olika prisklasser, kvalitet och passform så det passar till alla kunder.

Förutom uthyrning och försäljning av högtidsdräkter kan du erbjuda ändringsskrädderi och kemtvätt. Skriv hyresavtalet noga. Avtalet bör innehålla en garanti för kunder att din klänning kommer att vara ren och tillgänglig för hämtning flera dagar innan aktuella dagen. Var uppmärksam på avgifter i samband med klädskador och se till att du lämnar en skriftlig beskrivning av klänningens tillstånd till hyresgästen. Beroende på den modellen du väljer, bör hyresgästen betala en deposition eller hela hyran i förskott. Få ett kvitto och håll det tills klänningen kommer tillbaka.

Komma i gång

Hitta en plats. De flesta människor kommer inte att känna bekvämt hyra dräkter från ditt hus. För att göra ditt företag professionellt, öppna egen butik eller hyr ett litet skyltfönster. Se till att din butik har massor av gångtrafik eller tillgång till parkering för att göra det till en bekväm plats för kunderna att handla. 

Bestäm vilka kläder du vill satsa på och skaffa ett lager. Kalla årliga kataloger av grossister och för en förteckning över vilka som erbjuder de bästa grossistpriser. Köp en leverans av kostymer och festkläder direkt från grossister eller tillverkare. Börja med grundläggande stycken och lägg till fler specialiserade kostymer och artiklar som efterfrågan blir uppenbar exempelvis ett urval av peruker, skor och teater makeup. 

Marknadsföring

Bygg upp en bröllopsklänning uthyrningsverksamhet med ett fantastiskt rykte. Be om referenser och prata med kunder om deras hyrupplevelser. Erbjud hyrespaket. Det är ofta inte meningsfullt att köpa tillbehör för en klänning som man inte äger, så många hyrbutiker erbjuder paket bröllopsklänning. Försök att skapa ett paket som innehåller en slöja eller tiara, smycken, underkläder och skor. 

Marknadsför ditt företag till teatergrupper, bröllops- och festorganisatörer och event planerare. Bestäm vilken typ av plagg du fokuserar på baserat på vad behoven är i ditt område. Titta till lokala evenemang och kalendrar för att se vilken typ av kostymer kan det finnas efterfrågan på. Till exempel, om din stad är värd för en årlig bal, dansfest eller annan gala, kan du marknadsföra ditt företag till deltagare och organisatörer av dessa händelser.

Har du i närheten en etablerad dansskola kan du hyra danskläder. Samarbeta med dans och event arenor och annonsera. Skapa en möjlighet där arenor kan lägga flygblad i din butik. Sponsra dans händelser och ge professionella dansare, koreografer och art direktors rabatter för att uppmuntra dem att återvända och främja din butik genom mun till mun.

Organisera modevisningar och håll en blogg i samband med bröllop och dans världen. Överväg att erbjuda några unika kreationer som hjälper din butik sticka ut.

Ställ in montern på mässor och speciella evenemang för att låta dem som är mest intresserade av kostymer veta om din uthyrningsverksamhet.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image