Uthyrning av begagnade festkläder

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Design- eller märkesklänningar och kostymer kostar mycket och det sätter dem utom räckhåll för vanliga arbetarklassen och gör det omöjligt för dem att ha sådana dyra kläder. Å andra sidan finns det många tillfällen och evenemang som fester, födelsedagar, bröllop och andra viktiga tillfällen som kräver ordentlig klädsel och plagg som aftonklänningar och kostymer så att man passar in och ser bra ut.

Details

For människor som inte har råd att köpa nya festkläder varje gång ett tillfälle dyker upp, en uthyrningsverksamhet kan vara svaret på deras problem. En second hand uthyrningsverksamhet är perfekt för dig som har känsla för mode, vill fokusera på miljön och älskar att arrangera för fest.

En förutsättning för denna typ av verksamhet är att du från börjar samlar en anständig mängd kläder för att göra din uthyrningsverksamhet värt att besöka. Det finns många kreativa sätt att hitta festklänningar genom att köpa online, via en second hand butik eller genom en annons i tidningen. Du måste köpa bra kvalitets klänningar och kostymer och presentera dem på rätt sätt.

Hitta en butik/uthyrningsställe i rätt ort, som ligger gärna i ett medelklass område där människor kommer att behöva hyra klänningar och kostymer för viktiga tillfällen. Du kommer också att behöva ha en advokat som tittar på ditt hyreskontrakt för att vara säker på att det innehåller alla nödvändiga detaljer.

Uthyrning blir mer och mer populärt

Från dop till födelsedagar och årsdagar till företagsfester och även begravningar, människor behöver formella och stilliga kläder som kan bli mycket dyra beroende på dess kvalitet. I stället för att spendera pengar på en ny klänning varje gång, människor föredrar hyra klänning för en dag eller två som tjänar deras syfte riktigt bra.

En annan fördel med uthyrning av festkläder är att det tillåter folk att bära stilar av klänningar som är prissatta bortom deras budget. Eftersom de inte köper klänningen kan de ha råd att välja från ett mycket bredare utbud av klänningar och mönster.

Skaffa festkläder för uthyrning

Starta uthyrning av festkläder handlar om att erbjuda rätt sorts kläder för att locka kunder. Du behöver ett bra lager av alla slag och typer av festklänningar från korta klänningar till full längd i alla storlekar färger och stilar för att möta kundernas krav. Samla ett lager av second hand festkläder som du hyr ut till alla festtillfällen - för bröllop, bal och fest. Allt man behöver till olika högtider; kostym, frack, smoking, jaquette, frockcoat och annat. Dessutom ett sortiment av västar, plastronger samt sidenslipsar, näsdukar och flugor för att passa in i varierande färgval.

Fokusera på bra kvalitet och annorlunda kreationer. En del av dina begagnade klänningar och kostymer som du köper in för uthyrning har ibland använts bara en eller två gånger och kan se nästan nya ut. Tillsammans med klänningar och kostymer kan du lagra även matchande skor, väskor och även smycken för att slutföra en kväll och samtidigt tjäna mer pengar genom att ge alla dessa på hyran. När människor känner till variation och typ av kläder du lager, kommer du få fler kunder som hittar väg till din butik. 

När du startar din verksamhet måste du också ha känslan av kläder och inredning. Kunderna förväntar sig att du kan ge dem goda råd om vad som passar dem och vad som är inom deras budget. Alla dessa tips och råd du ger till kunderna kommer att göra dem nöjda och ivriga att komma tillbaka till din butik.

Stark trend med äldre festkläder

Kläderna från 50-talet är inne nu. Intresset för äldre unika festkläder av god kvalitet har ökat de senaste åren. Ett tecken på det är vintage mässor som anordnas lite överallt i landet och som i regel blir välbesökta. 

Den senaste trenden är att man vill handla sina festkläder second hand. Till studenten, balen, bröllopet. Tidigare skulle man ha dyrt och lyxigt nu har man insett att man bara ska bära kläderna en gång och då vill man sticka ut. Och här finns många spännande nischen inom begagnat. Du kan inrikta dig på särskilda områden och epoker ex. amerikanska andrahandskläder från 40-talet eller uthyrning av exklusiva märkeskläder från Frankrike.

Hur fungerar det

En uthyrning av begagnade festkläder liknar annan typ av kläduthyrning. Du köper secondhand klänningar och tillbehör till fyndiga priser och hyr ut till dem som behöver. De klänningarna kan levereras från en butik, från hemmet samt på internet genom att utveckla en egen webbplats. Förutom att köpa klänningar, kan du acceptera även klänningar på kommission dvs. du behåller 40 till 50 procent av uthyrningsvärdet varje gång en annans klädplagg hyrs ut. Dessutom, för att öka vinsten kan du själv- eller med hjälp av en lokal sömmerska också erbjuda kundanpassade, skräddarsydda brudklänningar. 

Bestämmer du dig att ha en butik försöker du hitta en butiksyta i en bekväm, hög trafikerad plats. Ett utrymme som tidigare användes för försäljning av kläder, exempelvis en klädbutik, är bäst eftersom den kan redan ha omklädningsrum, arbetsutrymme och fönsterskylt. Du kan också skapa allianser med bröllop och evenemang planerare som människor kräver festkläder och kostymer främst på bröllop och andra evenemang. Bröllop och evenemang planerare kan hänvisa människor som är intresserade av att hyra kläder istället för att köpa dem och du kan i din tur hänvisa folk till dem. 

För att driva en lönsam uthyrningsverksamhet, är det nödvändigt att ha ett bra och spännande utbud av klänningar och kostymer för att möta varje kunds val. Det bör finnas en stor variation i färger, mönster och storlekar av klänningar för att tillgodose så många kunder som möjligt. 

Det är viktigt att hålla rimliga priser när du hyr ut dina klänningar och kostymer. Kolla med dina konkurrenter för att se vad de får betalt och anpassa dig därefter.

Marknadsföring

Marknadsför ditt företag i din lokala tidning och bygg allianser med eventplanerare av olika slag. Erbjud bästa kundservice för människor som kommer till din butik. Mer än något annat sätt, är det mun till mun reklam som kommer att bidra till att göra ditt företag lönsamt och framgångsrikt. 

Festkläder branschen är säsongsbetonad och lokal. Så när det kommer till marknadsföring, bör du marknadsföra din uthyrningsverksamhet på samma platser och vid samma tidpunkter som andra aktörer på lokala marknaden. 

För att göra ditt företag populärt är det som sagt bäst att ha ett stort utbud av uthyrningsobjekt. Du kommer att ha en större kundkrets när du har ett stort utbud av klänningar och kostymer för alla smaker. 

Du kan också distribuera broschyrer och flygblad i medelklass- eller låginkomst områden. Eller göra en katalog som består av bilder och detaljer om aftonklänningar och kostymer för uthyrning. Detta kommer att vara bra marknadsföring för din hyrbutik när folk vet att du har hela paketet.

Erbjuda matchande accessoarer såsom smycken, handväskor och även skor att hyra tillsammans med klänningar och kostymer. De flesta av människorna har inte de matchande skor eller väskor som passar ihop med klänningar de väljer, och paket erbjudande ger dem rätt tillbehör och tillfredställelse att få allt på ett ställe. 

Du kan också få din webbplats utformad och visa bilder, beskrivningar och detaljer av alla de klänningar du har. Detta kommer att göra det lätt för online-kunder att välja rätt kläder och beställa dem på nätet. På så sätt kommer du inte bara att kunna marknadsföra ditt företag på nätet utan också få tillgången till människor som inte kan komma till din fysiska butik.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se 

 midnight logo       image     svenska casinon hos spelpressen

        logo 1