Uthyrning av konferensrum till små företag

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Har du extra utrymme som du kan hyra ut? De flesta småföretag idag utnyttjar externa lokaler vid konferenser och event. Tekniskt sett är ett konferensrum bara ett enkelt rum med möbler och faciliteter. En del vill visst ha en high-tech utrymme med de senaste prylarna installerat, men de flesta kräver fortfarande bara en enkel plats bekväm att arbeta på.

Details

Så, om du har ett utrymme eller rum i din bostad eller någon annanstans, varför inte göra det produktivt genom att hyra ut? Du kommer att hitta mindre företag som inte har extra rum eller inte stort tillräckligt för att sitta och jobba och hålla konferenser. Detta kan vara en möjlighet att starta en verksamhet som sysslar med uthyrning av konferensrum till små företag.

Så gör du

Skaffa en lokal för uthyrning - du behöver avgöra om din lokal är tillräckligt stor för exempelvis ett konferens eller möte. Du behöver ingen jättestort utrymme för detta eftersom en konferens kan vara bara en liten grupp affärsmän som diskuterar en ny deal. Så en rummets storlek på ca 50-100 kvadratmeter kan fungera för dig.

Ställ in bra möbler - bord och stolar är oerhört viktiga, så se till att de är bekväma. En typisk inredning skulle vara ett stort konferensbord plus flera ergonomiska stolar. Det skulle ge extra värde för dina kunder om du har den bästa kvaliteten och funktionaliteten.

Investera i teknik – Det efterföljande steget är att skaffa den utrustning som vanligen behövs på konferenser. I dessa dagar, ska ditt konferensrum aldrig vara utan en overhead projektor åtminstone. De flesta mötesplatser har även LED-eller LCD-projektor samt en dataskärm koppling. Du kanske tror att detta kräver ett betydande belopp, men om du vill erbjuda kvalité och bra service, måste du se till att dina kunder får allt de behöver i konferensrummet. Detta inkluderar även en bra kaffebryggare och olika förfriskningar som en del av paketet.

Du måste kunna erbjuda bra kvalitet på mikrofoner och högtalare. Bildskärmar eller TV-apparater, tillsammans med annan multi-media utrustning egentligen borde också levereras. Om du kan, ge webbåtkomst, kopieringsmaskin, och sådana andra punkter som kan komma till nytta i en konferens.

Du kan också samarbeta med en catering service eller ge lite förfriskningar för besökarna. Vissa konferenslokaler ger allting tillsammans i form av ett paket.

Marknadsföring

När du har ordnat allt i rummet, samt fått nödvändiga tillstånd, du kan börja annonsera ditt företag. Flygblad och affischer som skall ges till företag i ditt område behöver du för att väcka den uppmärksamhet du behöver. Notera att hotell, restauranger och andra mötesplatser har oftast specialerbjudanden för olika grupper som använder deras plats. Därför bör du komma upp med dessa också.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image